Přejít na hlavní navigaci | Přejít na obsah stránky

Začněte nosit kontaktní čočky ještě dnes!

Rozhodli jste se pro nošení kontaktních čoček právě nyní? Zajímá vás, co je pro to nutné udělat a co vás čeká? Není nic snazšího. Na našich stránkách naleznete všechny potřebné informace.

Nevíte, zda jsou pro vás kontaktní čočky vhodné, jestli se na vaši oční vadu čočky vyrábí? Kontaktní čočky vlastně může nosit skoro každý, až na minimum výjimek s určitými onemocněními. Zkušený odborník po pár otázkách, např. i po telefonu, zjistí, zda jste vhodným prvonositelem. Další informace můžete získat v článku Pro koho jsou kontaktní čočky vhodné.

Najděte si specialistu na čočky

Kde najít očního odborníka, u kterého můžu kontaktní čočky vyzkoušet? Zeptejte se v optice, kde vám měří a upravují brýle, zda poskytují službu v zaučení nošení kontaktních čoček. V tom případě by zde měli mít odborníka na kontaktní čočky, jinak zvaného optometrista, a odpovídající vybavení. Bližší výpis lze najít na naší stránce Kdy a podle čeho hledat kontaktologa.

Pokud v optice tuto možnost nenabízejí, můžete svého odborníka na kontaktní čočky najít v naší mapě specialistů nejblíže vašemu bydlišti a ihned se objednat na vyšetření.

Kontaktní čočky ještě dnes Proč je nutné najít specialistu na kontaktní čočky? Jen ten je odborně vystudovaný na to, aby správně změřil parametry vašeho oka pro kontaktní čočky – liší se od brýlí – a doporučil vám nejvhodnější kontaktní čočky.

Výběr kontaktních čoček

Pokud nevíte, jaké kontaktní čočky na našem trhu existují, nevadí, optometrista vám po rozhovoru s vámi určitě doporučí pro vás ty pravé. Hlavní kritéria, které by vás na kontaktních čočkách měly zajímat, jsou shrnuty v článku Jak vybrat kontaktní čočky.

Nošení kontaktních čoček je snadné a oproti brýlím má mnoho výhod. Nebojte se vyšetření u očního odborníka, je naprosto bezbolestné, zabere přibližně hodinu času a nic speciálního k němu nepotřebujete. Při volných termínech v aplikačním středisku kontaktních čoček můžete začít nosit kontaktní čočky ještě dnes!

Komentářů (4)

  1. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 8. 4. 2011
    Dobrý den, před zkouškou nových kontaktních čoček je nutné navštívit specialistu, který s Vámi vybere kontaktní čočky podle Vašich požadavků, zakřivení rohovky a dioptrické hodnoty tak, aby jste s nimi byla maximálně spokojená. Každý člověk i oko je jedinečné a proto nelze určovat vhodnou kontaktní čočku na dálku. Aplikační střediska by si měla vést evidenci všech zákazníků, takže pokud jste byla s kontaktními čočkami spokojená, můžu Vám poradit zkusit se o bývalých čočkách informovat přímo u Vašeho specialisty.
  2. Autor: EliF, Dne: 5. 4. 2011
    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli by jste mi nemohly poradit jaké kontaktní čočky si mám zakoupit? Já už jsme měla před bějakou ddoubou čočky ale nevím jaké mám a ted bych si chtěla pořídit nové ale brýle mám dioptrie 2,15 na dálku. děkuji za odpověd Eliška Fulková
  3. Autor: Redakce-Optometristka, Dne: 18. 3. 2010
    Dobrý den, vzorky kontaktních čoček je nutné si vyzkoušet a nechat zkontrolovat očním specialistou, jak Vám sedí na rohovce. Většina aplikačních středisek a očních optik, Vám tyto vzorky naaplikuje v rámci služby prvoaplikace, kde v ceně prvoaplikace máte i kompletní přeměření dioptrií a zácvik v nandavání a vyjímaní kontaktních čoček z očí. Prvoaplikace je nutná, pokud jste kontaktní čočky nikdy nenosil, kdy i v rámci aplikace máte odborný poradenství. U kontaktních čoček je nutné vědět také zakřivení vší rohovky, bez toho nelze kontaktní čočky vybírat ani aplikovat.
  4. Autor: Václav Opatrný, Dne: 16. 2. 2010
    Prosím o zaslání vzorlů Děkuji Václav Opatrný Na Ostrovci 1507 27309 Kladno 7

Přidat komentář

Údaje označené * jsou povinné.


Přihlášení



Hlavní partner

Reklama

18. 10. 2018 - Redakce

PowerBanka jako dárek při nákupu 2 boxů Biotrue ONEday - s těmi vám nikdy nedojde šťáva.

20. 6. 2018 - Redakce

Ve vybraných optikách: K nákupu 2 balení Acuvue Oasys roztok Complete zdarma.

18. 6. 2018 - Redakce

Letní akce k DAILIES AquaComfort Plus: 5 dní nošení zdarma a dárek k prvnímu nákupu. Mapa zapojených optik v odkazu.

Zobrazit více novinek »

Zpravodaj Čočky.cz

Chcete dostávat pravidelně informace přímo do vaší emailové schánky? Přihlašte se k odběru zpravodaje cocky.cz.

Anketa

Jak často nosíte kontaktní čočky?

1-2x za týden 14 x
3-5x za týden 11 x
každý den 35 x

Celkem odpovědí: 60