Přejít na hlavní navigaci | Přejít na obsah stránky

Nejčastější problémy při nošení kontaktních čoček - jak na ně?

Používání kontaktních čoček by mělo být bezproblémové, čočka by neměla být v oku cítit. Bohužel ale občas nastane situace, kdy tomu tak není. Čočka začne v oku škrábat, pálit, oko tlačí, cítíte suchost v očích... Co dělat, když kontaktní čočka přestane být z ničeho nic pohodlná? V našem článku nabízíme několik rad pro první pomoc při těchto potížích.

Čočka v oku řeže

Pokud čočka v oku řeže, může to mít několik prostých příčin.

V první řadě se přesvědčte, že jste si čočku nenasadili obráceně – v obrácené poloze okraj čočky není speciálně laserově upraven a tak na oko přiléhá neobráběnou stranou a tím pádem dráždí povrch oka. Čočku z oka vyjměte a nasaďte si ji správně.

Dalším důvodem může být natržená čočka. Vyjměte čočku z oka a pinzetou si čočku přidržte blízko pod světelným zdrojem. Prozkoumejte okraj. Jestliže narazíte na drobnou trhlinku, je zřejmě ona příčinou problému. Jakákoliv nerovnost na čočce může dráždit povrch rohovky. Čočku tedy vyhoďte a nasaďte si novou. Pokud je řezání způsobeno skutečně prasklinkou, potíže by měly ustat hned po vyjmutí čočky.

Někdy se také může stát, že se při nasazení do oka pod čočku dostane drobná nečistota. V tomto případě stačí prstem jemně posunout čočku k vnějšímu koutku oka a nechat čočku znovu ustálit – nečistota by se měla zpod čočky přesunout do slzného filmu a s ním se vyplavit. Když toto nepomůže, prokapejte oko kapkami nebo roztokem na kontaktní čočky, nebo čočku vyjměte, opláchněte roztokem a znovu nasaďte.

Řezání se objeví i v situaci, kdy jsou čočky na konci období výměny již „špinavé“ – je na nich mnoho usazenin, které dráždí spojivku. Často je doprovázeno i pálením. Zkuste čočky důkladně pročistit a vydesinfikovat roztokem, nejlépe peroxidovým, který je na nečistoty a usazeniny tím nejlepším. Samozřejmě čím častější výměna čoček, tím méně se na čočku usazuje nečistot.

Čočka v oku může řezat, pokud pro oko bylo vybráno špatné zakřivení - menší nebo i větší. Zde je jediným řešením návštěva optometristy.

Jestliže oko řeže i po vyjmutí čočky a řezání trvá i delší čas, než úplně odezní, vyjměte obě čočky z očí, a co nejdříve navštivte svého očního specialistu. Může se jednat o závažnější problém.

Čočka v oku pálí

Řezání je někdy doprovázeno také pálením. Několik již zmíněných potíží (usazeniny, nečistoty) může mít i projev pálení.

Pokud oči pálí ihned po nasazení nové čočky přímo z blistru (malá vanička s čočkou), je pravděpodobným důvodem roztok v blistru – má jiné složení, než klasické roztoky na kontaktní čočky a některé nositele může dráždit. Nejlépe je tedy čočku po vyjmutí z blistru opláchnout roztokem.

Ihned po nasazení mohou oči též pálit v případě, že si ruce před nasazením čočky neumyjete, nebo naopak umyjete, ale tekutým mýdlem, která jdou po nanesení na ruce velmi těžko smýt. Zkuste si mýt ruce pevným mýdlem nebo speciálním antibakteriálním a poté je důkladně opláchnout vodou nebo si na manipulaci s čočkami pořídit pinzetu.

Kontaktní čočky v oku určitě pálí vždy, když se do nich dostane nevhodná látka, např. aerosoly při sprejování vlasů nebo chlor z bazénu. Po kontaminaci čočky těmito látkami čočky řádně vyčistěte, pálení by mělo ustat.

Pálení je často způsobeno špatným výběrem roztoku. Ne Potíže při nošení kontakitních čočekvšechny roztoky vyhovují všem uživatelům, někteří nositelé mohou být citlivější na některé složky roztoků. Všechny roztoky navíc nejsou plně kompatibilní s nejnovějšími materiály kontaktních čoček – siliko-hydrogely. Používejte tedy spíše vámi vyzkoušené a osvědčené roztoky nebo ten, který vám byl doporučen očním specialistou.

Pálení, spojené třeba i s řezáním nebo tlačením oka, může být předzvěstí zánětu oka nebo jiného onemocnění očí. Při neustávajícím pálení vyjměte čočky z očí a okamžitě navštivte očního odborníka.

Zamlžené vidění

Pokud používáte kontinuální kontaktní čočky, spíte v nich tedy přes noc, je po ránu lehké zamlžení normální – slzný film se musí „rozhýbat“. Zkuste obě oči prokapat kapkami na kontaktní čočky.

Další důvod může být velice prozaický – špatná dioptrická hodnota kontaktních čoček. Určitě navštivte vašeho očního odborníka, zda se vám nezhoršil zrak a aby na optotypu vyzkoušel kvalitu vidění s kontaktními čočkami.

Periferní zamlžení bývá nejčastěji způsobeno volnou nebo těsnou kontaktní čočkou. Navštivte svého očního odborníka a celý problém mu popište, měl by vám pomoci.

Zhoršené vidění je někdy zapříčiněno i vyšším množstvím usazenin na čočce. Pečlivě čočky desinfikujte a očistěte – i mechanicky (jemným mnutím v trošce roztoku bříškem prstu).

Tlak v očích

Nejčastěji je tlak v očích - a následná bolest hlavy - popisován v souvislosti se špatnou dioptrickou hodnotou kontaktních čoček, s tím, že tlak po vcelku krátké době po vyjmutí čoček ustoupí a hlava bolí dál. Obraťte se na svého optometristu s žádostí o přeměření dioptrií, stoprocentně si sami nezvyšujte nebo nesnižujte dioptrie.

Pokud je však tlak v očích spojen s dalšími nepříjemnostmi, může se jednat o velmi závažné onemocnění oka – je důležité navštívit očního odborníka.

Pocit suchého oka

V souvislosti s kontaktními čočkami je pocit suchého oka nejčastěji zmiňovaný problém. Kontaktní čočky musí být neustále ve vlhkém prostředí a plavat v slzném filmu, aby byly pohodlné.

Pokud se Vám občas stává, že pociťujete suchost očí, nejsnazší pomocí jsou lubrikační kapky – umělé slzy bez konzervačních látek, které můžete používat po celý den podle libosti. Pomáhají obnovit stabilitu slzného filmu.

Další příčinou je prostředí - v suchém, větrném, silně vytopeném, klimatizovaném či zakouřeném prostředí se pocit suchých očí objevuje často. Kapičky by v těchto situacích také měly být první a účinnou pomocí.

Některé léky mohou ovlivnit kompaktnost slzného filmu, např. antikoncepce, diuretika, léky na uklidnění… Pokud začnete používat nějaký nový lék, vždy je nutné o tom očního odborníka informovat, aby odhalil příčinu potíží.

Svědění oka s čočkou

Svědění může být jedním z příznaků alergie. Je doprovázen i dalšími nepříjemnostmi, jako např. pálením, a tělesnými projevy kýcháním, kašláním a ve vážnějším stavu i zánětem oka. V této situaci nelze dělat nic jiného, než kontaktní čočky vyjmout z očí a navštívit očního odborníka.

Komentářů (165)

  1. Autor: Adléta Dvorak, Dne: 12. 3. 2024
    Těší mě, že jsem tady a řekl doktoru Isikolovi slovo děkuji. Nikdy jsem si nemyslel, že budu moci znovu vidět práci svého manželství, přestože všechno už hrálo proti mně, doktor Isikolo mě zachránil. Měla jsem doma problém, kvůli kterému odešel můj manžel a já už byla těhotná a bylo pro mě těžké se bez něj v životě vyrovnat. Jeho rodina mě celou dobu podporovala, ale nikdo nám nemohl pomoci znovu se sjednotit, kromě doktora Isikola, který odpověděl v době, kdy jsem pomoc potřeboval nejvíce. Problém vyřešil a můj manžel se ke mně vrátil domů hned po 48 hodinách, protože se mnou stále žil ve stejném městě. Je úžasné, když najdete pomoc tam, kde jste si nejméně mysleli, že ji můžete získat. Ještě jednou děkuji Dr. Isikolo za vše, co děláte, abyste pomohli lidem, kteří naléhavě potřebují pomoc. Pošlete mu e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com nebo Whatsapp na +2348133261196
  2. Autor: Amelia Chovanec, Dne: 8. 3. 2024
    Nisam znala da mogu vratiti svog zaručnika dok nisam kontaktirala dr. Isikoloa koji mi je pomogao. Imala sam užasan nesporazum sa svojim čovjekom i različito smo krenuli. Bio sam emocionalno potišten i nisam znao što učiniti da pomognem situaciji. Tako sam saznao za dr. Isikolo. Kontaktirao sam ga i zamolio ga da mi pomogne oko mojih problema. Rekao mi je sve što sam trebala znati i razumjeti i poštovala sam procedure i na kraju mi je riješio problem i sada smo ja i moj zaručnik ponovno zajedno i znam da ćemo se uskoro vjenčati. To ne bi bilo moguće da mi dr. Isikolo nije pomogao kako je obećao. Rezultat njegovog rada sigurno se očituje nakon 48 sati i to 100% zajamčeno. Vidljivo mi je vidjeti učinak rezultata svega što je učinio za mene i doista su se ljubav i privrženost između mene i mog zaručnika u potpunosti vratili i drago mi je što ga nisam izgubila ni s kim vani. On vam također može pomoći ako mu se sada obratite. Pošaljite mu poruku na WhatsApp na +2348133261196 ili na njegovu e-poštu: isikolosolutionhome@gmail.com
  3. Autor: Martin Dohnal, Dne: 5. 3. 2024
    Po 2 letech jsem ztratil manželství a byl to pro mě hrozný zážitek. Moje žena mě a mého syna opustila a všechno se stalo mimo moji kontrolu a nikdy jsem nevěděl, že jen málo lidí v mém okolí vytvořilo mou ženu a obrátilo ji proti mně jen proto, že jsem se rozhodl vybudovat svou rodinu a více se na ni soustředit. Musel jsem vyhledat pomoc, protože vím, že jsem neudělal nic pro to, aby moje manželství ztroskotalo. Doktor Isikolo mi pomohl a hodně mi bylo odhaleno, co se stalo. Seslal kouzlo shledání lásky, které mě a mou ženu znovu spojilo a celé zlo, které proti mně moje rodina udělala, bylo odhaleno. Jsem vděčný, že můj domov je zpět šťastnější než kdy předtím, a veškeré uznání patří doktoru Isikolo, protože opravdu vyřešil mé problémy hned po 48 hodinách. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196
  4. Autor: Sonia, Dne: 1. 3. 2024
    Jsem ohromen dobrými pracemi DR SUNNY. Tohle se mi opravdu stává. Mám zpět svého bývalého manžela. Jmenuji se Sonia Adrian. Bůh skutečně použil tohoto muže, aby pomohl mé situaci. Prosím, poslouchejte má slova, pokud hledáte kouzelníka, který by vám pomohl, kontaktujte Dr Sunny. Je to nejlepší kouzelník, který vám dnes pomůže. Před dvěma lety jsme měli s manželem obrovskou hádku, která vedla k našemu rozvodu. Pro mě a mého chlapečka to bylo peklo, že jsme se museli přestěhovat do jiného města. Stal jsem se samoživitelem. Dr. Sunnyho jsem kontaktoval teprve asi před týdnem, když jsem mu řekl o své situaci a on mi řekl, ať si s tím nedělám starosti a že jsem vyhověl jeho postupům a on odvedl svou práci. Během dvou dnů se ke mně vrátil můj bývalý manžel. Stalo se to v úterý ráno, když mi zavolali z domova (rodiče), že mě hledal. Přijal jsem ho, aby přišel ke mně, a omluvil jsem se, abych klečel před naším synem. Okamžitě jsem věděl, že mi tento muž pomohl. Jsem velmi šťastná žena se vším, co se mi v životě stalo. Pokud chcete kontaktovat kouzelníka, seznamte se s Dr Sunny a budete překvapeni úžasnými změnami ve vašem životě. Jeho e-mail je drsunnydsolution1@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348082943805. kontaktujte ho a on vám odpoví.
  5. Autor: Martin Hanousek, Dne: 29. 2. 2024
    Manželská krize, kterou jsem procházel, skončila a skončila, když se do toho zapojil doktor Isikolo. Stejně jako všechny ostatní páry jsme měli své rozdíly a já se ujistil, že jsem udělal vše, co je v mých silách, abych ji vedl správně, zajistil ji a mé děti a také je chránil. Oba jsme se obětovali, abychom zajistili, že přežijeme svazek, dokud se nezačne chovat a úmyslně se se mnou tolik pohádá. Domov se stal nepříjemným pro všechny ostatní včetně mých dětí. Manipuloval s ní přítel, který byl rozvedený a chtěl také zničit moje manželství. Musel jsem kontaktovat doktora Isikolo a on odpověděl a udělal vše, co bylo v jeho silách, aby problémy ukončil. Obnovil lásku a spojení mezi námi a já nyní mohu říci, že jakákoli iluze, kterou moje žena prožívala, mi vzala a je teď lepší ženou. Výsledek toho, co pro mě doktor Isikolo udělal, který se projevil po dvou dnech, mě ohromil. Já a moje domácnost zůstáváme vděční. Apeluji na každého, kdo potřebuje pomoc s vyřešením svých vztahů a manželských problémů, aby kontaktoval doktora Isikolo, protože řešení je jisté. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196
  6. Autor: Sera Danyiova, Dne: 24. 2. 2024
    Chci se podělit se světem o to, jak Dr. Ajayi Veliký požehnal svými předky duchovní moc. Pomohl mi znovu sjednotit manželství s mým manželem, který se se mnou rozešel na 2 roky, snažila jsem se ho získat zpět a málem jsem to vzdala, ale doktor Ajayi mě dokázal znovu rozesmát. Dr Ajayi je skutečný kouzelník, s pomocí Dr. Ajayi také můžete získat svého ex zpět a žít navždy šťastný život. Kontaktní e-mail: drajayi1990@gmail.com nebo Whatsapp: +2347084887094
  7. Autor: Adléta Dvorak, Dne: 20. 2. 2024
    Nikdy jsem nevěděl, že se mi podaří získat svého snoubence zpět, dokud jsem nekontaktoval doktora Isikolo, který mi pomohl. Měla jsem hrozné nedorozumění se svým mužem a šli jsme různými cestami. Byl jsem emocionálně na dně a nevěděl jsem, co mám dělat, abych situaci pomohl. Tak jsem se dozvěděl o doktoru Isikolo. Kontaktoval jsem ho a požádal ho, aby mi pomohl s mými problémy. Řekl mi vše, co jsem potřebovala vědět a chápat, a dodržela jsem postupy a nakonec mi problém vyřešil a teď jsme se svým snoubencem zase spolu a vím, že se brzy vezmeme. Nebylo by to možné, kdyby mi doktor Isikolo nepomohl, jak jsem slíbil. Výsledek jeho práce se jistě projeví po 48 hodinách a je 100% zaručen. Je pro mě viditelné vidět účinek výsledku všeho, co pro mě udělal, a skutečně láska a náklonnost mezi mnou a mým snoubencem je plně obnovena a mé srdce těší, že jsem ho nikomu tam venku neztratila. Může vám také pomoci, když se na něj nyní obrátíte. Napište mu na WhatsApp nebo Viber na +2348133261196 nebo e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com
  8. Autor: Amelia Holoubek, Dne: 17. 2. 2024
    Můj manžel měl ve zvyku si vždy posílat SMS a domlouvat si schůzky se svými starými přáteli, včetně jeho bývalých. Nikdy jsem si nemyslel, že s tím je problém, dokud se ode mě citově nestáhl a nezačal se ke mně a mé dceři chovat nenormálně. V tu chvíli jsem věděl, že potřebuji naléhavě pomoc, protože jsem ho nikdy nechtěl ztratit. Doktor Isikolo mě zachránil a problém byl vyřešen. Jedna bývalá mého manžela přísahala, že zajistí, aby mu ho vzala, a začala s ním manipulovat, aby mě a mou dceru opustil, což by se nakonec stalo, kdyby doktor Isikolo nezakročil, aby mi pomohl. Hned po 48 hodinách od vyřešení problému bylo mezi mnou a mým manželem všechno úžasné a teď se za všechno omluvil a je nám zase dobře. Kontaktujte doktora Isikolo a věřte, že vám tento problém jistě vyřeší. Pošlete mu e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com nebo Whatsapp na +2348133261196
  9. Autor: Z2BPEZXYX6N We give you a GosLoto e-ticket www.link2.com idkckf33, Dne: 16. 2. 2024
    Z2BPEZXYX6N www.link6.com idkckf33
  10. Autor: S POMOCÍ PŮJČKOVÉ SPOLEČNOSTI SUSAN JAMES JSEM MOHL KOUPIT SVÉ STAVEBNÍ MATERIÁLY, Dne: 15. 2. 2024
    Když jsem jako malý podnikatel v obtížné situaci žádal o úvěr na nákup stavebního materiálu, moje banky mi řekly, že mi nemohou pomoci. Tato úvěrová společnost si se mnou sedla, vyslechla si mou situaci a rozhodla se, že to za to riziko stojí. Tady jsme o 5 let později a právě jsem obnovil svůj úvěr na dalších 7 let. Bez pomoci půjčovací společnosti slečny Susan Jamesové bych svou budovu nekoupil a vždy jim budu zavázán, že mi dali šanci. Pokud máte zájem o skutečného věřitele půjčky, kontaktujte slečnu Susan prostřednictvím e-mailu:susanjamesloanfirml07@gmail.com Nebo můžete kontaktovat její web:https://susanjamesloanfirm6.wixsite.com/mysite
  11. Autor: Anna Holeček, Dne: 13. 2. 2024
    Byl jsem ještě na vysoké škole, když jsem potkal svého snoubence. Poměrně dlouho jsme spolu chodili a spolubydleli a náš vztah byl schválen rodiči. Vycházeli jsme spolu a všechno bylo perfektní. Odcestoval na nějaké školení a od té doby už pro nás nebylo všechno dobré. Viděl támhle jednu dámu a má tendenci se hodně zavázat k tomu, co sdíleli, a mě z toho obrázku vynechal. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych problém vyřešil, ale nic nefungovalo, dokud jsem neslyšel o doktoru Isikolo. Kontaktoval jsem ho a vysvětlil, čím jsem procházel, a on slíbil pomoc, což také udělal, jak slíbil. Splnila jsem pokyny, které mi dal, a on vyřešil problém, který jsem měl se svým snoubencem, a teď se mi vrátil a za měsíc se vezmeme. To vše díky doktoru Isikolo. Kontaktujte ho nyní, pokud potřebujete pomoc. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196
  12. Autor: Elena Drozd, Dne: 2. 2. 2024
    Nikdo jiný vám nemůže pomoci vyřešit váš vztah a problémy s láskou lépe než doktor Isikolo. Jsem Elena Drozd. Udiví vás, že vše, co tolik lidí svědčilo o DR ISIKOLO, není nic jiného než pravda. Můj manžel mě a moje děti opustil, protože jsme měli tolik hádek a hádek. Jeho lidé byli také proti mému sňatku s ním. Tolik jsem ho miloval a měl velkou naději, že spolu vybudujeme světlou budoucnost. Čekal jsem 6 měsíců a nikdy se mi nevrátil. Takže jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO, který udělal vše, co bylo v jeho silách, aby nás znovu spojil a obnovil lásku a štěstí, které jsme kdysi sdíleli. Vrátil se k nám domů po 48 hodinách, jak mě ujistil DR ISIKOLO. I vy můžete získat tuto skvělou pomoc a žít tak, abyste mu byli vděční, protože nikdy nikoho nezklame. kontaktujte ho e-mailem: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348133261196
  13. Autor: Tatana Holek, Dne: 26. 1. 2024
    Ahoj, jmenuji se Taťána Holek a stejně jako mnoho dalších lidí vřele děkuji panu doktoru Isikolovi za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem zaslepena žárlivostí a nejistotou, což způsobilo chaos v mém vztahu s mým snoubencem a on nemohl odolat mým problémům a opustil mě. Poté, co jsem si uvědomil, že jsem zašel příliš daleko se vším, co jsem mu dělal špatně, jen proto, aby se přestěhoval do jiného města, a ztratil jsem všechny prostředky, jak se k němu dostat a omluvit se. V tuto chvíli jsem věděl, že potřebuji pomoc, abych ho dostal zpět, takže jsem musel kontaktovat doktora Isikolo. Projevoval velké obavy a já jsem mu vše řekla a souhlasila s tím, že jsem na vině, a ujistil mě, že ho získám zpět a obnovím lásku a štěstí, které jsme sdíleli, což on dělal. Jak jsem slíbil, po 48 hodinách mi Thompson zavolal a já se za všechno omluvil a pozval mě dál, abychom se mohli domluvit a být zase spolu. Děkuji doktore Isikolo za vše a vaši upřímnost při pomoci lidem. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  14. Autor: XRO0AY7B0V www.yandex.ru fdgfjkghiluy, Dne: 22. 1. 2024
    XRO0AY7B0V www.yandex.ru fdgfjkghiluy
  15. Autor: Georgina Allertová, Dne: 20. 1. 2024
    Jmenuji se Georgina Allertová. Láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a všem, kteří o něm mluvili pochvalně, o něm nikdy nelhali, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196
  16. Autor: Sara Ballack, Dne: 13. 1. 2024
    Přál jsem si použít toto médium, abych vám řekl o mocném a úžasném sesilateli kouzel, který mi vrátil radost a štěstí do života. Vydávám toto svědectví, protože jsem tak šťastný, chci poděkovat doktoru Ajayi za skvělou věc, kterou udělal v mém životě přinesl štěstí zpět do mého života, nikdy jsem nevěřila na kouzla, dokud se můj život nezhroutil, když se můj milenec po 3 letech rozhodl skončit, když jsme se chtěli vzít. Byl jsem tak emocionálně na dně, že jsem znovu nemohl udělat nic rozumného, málem jsem se zbláznil, stal se násilným a vždy nešťastným, po 2 měsících v bolestech, než mě můj starý přítel seznámil se zaklínadlem online jménem Dr Ajayi. Za méně než 3 dny jsem viděl zázraky, můj milenec se ke mně vrátil a můj život se vrátil jako dokončená hádanka a po 1 měsíci jsme se vzali a bylo to pro mě jen jako sen, protože jsem si myslel, že jsem ho navždy ztratil . Děkuji doktoru Ajayi za pomoc, ale především za vaši upřímnost a rychlé přesné výsledky. EMAIL: drajayi1990@gmail.com WHATSAPP HIM +2347084887094
  17. Autor: Sara Havran, Dne: 8. 1. 2024
    MOŽNOST ZÍSKAT ZPĚT SVÉHO EX PARTNERA ZARUČUJE DR ISIKOLO. KONTAKTUJTE HO HNED Jmenuji se Sára Havranová. Nikdy jsem netušila, že mám velkou šanci, že budu mít svého muže zpátky, dokud jsem nepotkala DR ISIKOLO. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem zničený a nemohl jsem se dostat zpět. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že to bylo neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že miluji někoho jiného. Takže jsem musel vyhledat pomoc u DR ISIKOLO, který mi dal privilegium zajistit, aby moje touhy srdce byly splněny. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho závazná a nikdy nezklame, když komukoli slíbí 48 hodin, kdy dostane výsledek, což mě ohromilo, když se můj vlastní výsledek projevil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196
  18. Autor: Sullivan Meret , Dne: 6. 1. 2024
    Bylo to božské setkání s odumodugreat velkým! Je mi ctí představit vám mého duchovního otce, který se svou duchovní pomocí dotkl a změnil tolik životů. V případě jakýchkoli problémů kontaktujte odumodugreattemple@gmail.com a nezapomeňte, že neexistuje problém bez řešení. Věci, za které mohu počítat, že to dělá 1. Přiveďte zpět Lásku, to je váš manžel nebo manželka nebo váš snoubenec, který vás opustil, můžete být přivedeni zpět. 2.Obnova manželství. 3.nemoc takového. 4. Pracovní povýšení. 5. Chcete vyhrát v loterii a mnoho dalších stále počítá! Je velmi dobrý a společenský. Kontaktujte ho nyní a budete mít svědectví a váš příběh se změní. Whatsapp číslo: +2349056504566 nebo e-mail: odumodugreattemple@gmail.com
  19. Autor: Elena Drozd, Dne: 3. 1. 2024
    Nikdo jiný vám nemůže pomoci vyřešit váš vztah a problémy s láskou lépe než doktor IsikoloJsem Elena Drozd. Udiví vás, že vše, co tolik lidí svědčilo o DR ISIKOLO, není nic jiného než pravda. Můj manžel mě a moje děti opustil, protože jsme měli tolik hádek a hádek. Jeho lidé byli také proti mému sňatku s ním. Tolik jsem ho miloval a měl velkou naději, že spolu vybudujeme světlou budoucnost. Čekal jsem 6 měsíců a nikdy se mi nevrátil. Takže jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO, který udělal vše, co bylo v jeho silách, aby nás znovu spojil a obnovil lásku a štěstí, které jsme kdysi sdíleli. Vrátil se k nám domů po 48 hodinách, jak mě ujistil DR ISIKOLO. I vy můžete získat tuto skvělou pomoc a žít tak, abyste mu byli vděční, protože nikdy nikoho nezklame. kontaktujte ho e-mailem: isikolosolutionhome@gmail.com a můžete ho také WhatsApp na +2348133261196.
  20. Autor: Eymen Dafne, Dne: 2. 1. 2024
    Šťastný nový rok, modlím se, abys našel vše, co sis stanovil tento rok 2024, minulý rok jsem ve svém vztahu procházel těžkými časy, protože moje tříletá snoubenka se jednoho rána probudila a řekla, že odchází z domu a už tam není lásko se mnou, tohle mi opravdu zlomilo srdce, poklekl jsem ji prosit, aby se vrátila, ale všechny mé prosby byly marné, dokud jsem při surfování na internetu nepotkal doktora Ajayi. Četl jsem, jak pomáhal lidem, kteří procházeli problémy ve vztazích, někteří dokonce zmínili, že vyrábí bylinky na vyléčení jakékoli nemoci, na kterou si vzpomenete, to mě přimělo kontaktovat ho přes Whatsapp: +2347084887094 a vysvětlit mu problém, který mám se svou snoubenkou. Doktor Ajayi mi řekl, že udělá milostný rituál, který přivede mou snoubenku zpět během příštích 3 dnů, a co budu muset udělat, aby se to stalo, dodržel jsem všechny pokyny, jak bylo nařízeno, k mému překvapenému zaklepání mé snoubenky na dveře. po 4 měsících, co jsem s sebou nebral. Máte-li jakýkoli vztah nebo manželský problém, doktor Ajayi je muž, kterému můžete důvěřovat a požádat o pomoc.
  21. Autor: Marijana Hošek, Dne: 28. 12. 2023
    MOJE MANŽELSTVÍ OPĚT FUNGOVALO S POMOCÍ DR ISIKOLO, KTERÝ JE NEJPOČNĚJŠÍ KOUZELNÍK, KTERÝ MŮŽETE NAJÍT Jsem Marijana Hošek. Můj domov je plný nekonečných problémů a utrpení, které vedly k rozvodu, který jsem nikdy s manželem nechtěla. Všechno se zhroutilo a šli jsme každý svou cestou. Snažila jsem se jít dál, ale bylo to pro mě tak těžké, protože jsem stále milovala svého manžela a moje dcera vždy plakala, když chtěla svého otce zpět. Nezbývalo mi nic jiného, než vyhledat pomoc, což mě přivedlo ke kontaktu s DR ISIKOLO poté, co jsem viděl tolik dobrých poznámek o jeho práci. Ujistil mě, že mě a mého manžela usmíří svým kouzlem usmíření, což udělal. Jsem rád, že vám všem mohu říci, že láska a štěstí byly obnoveny a dali jsme se znovu dohromady a věřím, že je to pro nás navždy a všem děkuji DR ISIKOLO, že udělal tolik pro záchranu mé rodiny. Nikdy není příliš zaneprázdněn, aby někomu pomohl. Kontaktujte ho tedy nyní, pokud také potřebujete pomoc. pošlete mu e-mail nyní prostřednictvím: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp +2348133261196
  22. Autor: Peyami Salim, Dne: 16. 12. 2023
    Jen chci, aby celý svět věděl o tomto kouzelníkovi, kterého jsem potkal před časem, nemůžu říct, co všechno pro mě udělal. můj manžel mě opustil před 4 lety s mými dětmi Procházela jsem internet, když jsem se setkala se svědectvím tohoto úžasného muže online, rozhodla jsem se to zkusit a můj manžel je nyní zpět a jsme opět šťastní, nemohu dát vše, s čím mi pomohl písemně, vše, co mohu říci, je mockrát děkuji, jsem velmi šťastný a on mě ujistil, že dělá spoustu kouzel, včetně Kouzlo lásky Mocenské kouzlo Kouzlo úspěchu Osud těhotenství Kouzlo manželství kouzlo pro dobře placenou práci Ochranné kouzlo kouzlo vyhrát soudní spor kouzlo štěstí atd. Pokud potřebujete pomoc kouzelníka Dr. Ajayiho, kontaktujte ho na této e-mailové adrese (drajayi1990@gmail.com) nebo si ho přidejte na whatsapp +2347084887094 a proberte s ním svůj problém. Je to dobrý člověk a vždy mu budu vděčná.
  23. Autor: Aneta Hruška, Dne: 15. 12. 2023
    MŮJ PŘÍTEL SE KE MNĚ DOSTAL S POMOCÍ DR ISIKOLO A JSEM SKUTEČNĚ zdrcen Ahoj všichni, jsem Aneta Hruška. Když se ztratila veškerá naděje na to, aby můj vztah mezi mnou a mým přítelem znovu fungoval, šel jsem na internet a hledal jsem pomoc a přečetl jsem si a kontaktoval DR ISIKOLO, který přišel a vše napravil a zůstane mnou po zbytek mého života oceňován. Příliš mnohokrát jsem prošla emocionálním traumatem kvůli nekonečným problémům, které jsem měla se svým mužem, a to vedlo k našemu rozchodu, a proto jsem vyhledala pomoc a dozvěděla se o DR ISIKOLO, který mi přišel na pomoc. Řekl mi postupy a vyzval mě, abych dodržel, což jsem s radostí udělal a nezdržoval proces řešení mých problémů a výsledek jsem dostal za pouhé 2 dny, jak mě ujistil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde, protože je příliš dobrý v pomoci lidem. Je důvěryhodný a čestný, takže mu nyní pošlete SMS přes WhatsApp: +234-8133261196 nebo jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com
  24. Autor: Elena Bohdanov, Dne: 1. 12. 2023
    Jmenuji se Elena Bohdanov. Všichni víme, že láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí navěky je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a všem, kteří o něm mluvili pochvalně, o něm nikdy nelhali, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196
  25. Autor: Lucie Čelůstka, Dne: 28. 11. 2023
    Ahoj všichni. Jmenuji se Lucie Čelůstka, děkuji skvělému doktoru Isikolo za vyřešení mých manželských problémů. Moje manželství se zhroutilo kvůli nekonečným problémům a potížím, které jsem měla s manželem. Odešel, aniž by se ohlédl, a já byla tolik měsíců sama. Jeho rodina zasáhla a stále se nic nezměnilo. Byla jsem emocionálně zničená a ztratila jsem naději, že znovu najdu lásku, protože on byl vším v muži, kterého jsem kdy chtěla. Stejně jako mnoho lidí jsem se o DR ISIKOLO dozvěděl, když jsem začal hledat pomoc. Dlouze jsme diskutovali o mých problémech a on mě ujistil, že dostanu řešení, které potřebuji. Nezbylo mi nic jiného, než vyhovět jeho postupům a on nic nezdržoval. Udělal pro mě a mého manžela milostné pouto a láska a štěstí, které jsme sdíleli, byly obnoveny a dorazil ke mně přesně po 48 hodinách, jak DR ISIKOLO slíbil. Je to opravdu skvělý pomocník a je na něj spolehnutí. pokud máte nějaké problémy, stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  26. Autor: Elizabeth Hübne, Dne: 18. 11. 2023
    Dobrý den, jmenuji se Elizabeth Hübne a momentálně žiji v německém Mnichově. Jsem vdova se třemi dívkami a 14. listopadu 2023 jsem se ocitla ve finanční situaci a potřebovala jsem refinancovat a zaplatit své účty. Snažil jsem se hledat půjčky od různých úvěrových firem, soukromých i firemních, ale nikdy se mi to nepodařilo a většina bank můj úvěr odmítla. Ale jak by to Bůh chtěl, byl jsem představen ženě Boží, poskytovateli soukromé půjčky, který mi dal půjčku ve výši 300 000,00 USD a dnes jsem majitelem firmy a mé dceři se daří dobře, pokud musíte kontaktovat jakoukoli firmu s odkazem na zajištění půjčka bez zajištění, bez kontroly kreditu, bez spolupodepisovatele s pouhou 3% úrokovou sazbou a lepšími splátkovými plány a harmonogramem, kontaktujte prosím slečnu Susan James na chatu WhatsApp: +44 7479 289180 nebo e-mail:susanjamesloanfirml07@gmail.com Nebo webové stránky:https://susanjamesloanfirm6.wixsite.com/mysite
  27. Autor: Elizabeth Hübne, Dne: 18. 11. 2023
    Dobrý den, jmenuji se Elizabeth Hübne a momentálně žiji v německém Mnichově. Jsem vdova se třemi dívkami a 14. listopadu 2023 jsem se ocitla ve finanční situaci a potřebovala jsem refinancovat a zaplatit své účty. Snažil jsem se hledat půjčky od různých úvěrových firem, soukromých i firemních, ale nikdy se mi to nepodařilo a většina bank můj úvěr odmítla. Ale jak by to Bůh chtěl, byl jsem představen ženě Boží, poskytovateli soukromé půjčky, který mi dal půjčku ve výši 300 000,00 USD a dnes jsem majitelem firmy a mé dceři se daří dobře, pokud musíte kontaktovat jakoukoli firmu s odkazem na zajištění půjčka bez zajištění, bez kontroly kreditu, bez spolupodepisovatele s pouhou 3% úrokovou sazbou a lepšími splátkovými plány a harmonogramem, kontaktujte prosím slečnu Susan James na chatu WhatsApp: +44 7479 289180 nebo e-mail:susanjamesloanfirml07@gmail.com Nebo webové stránky:https://susanjamesloanfirm6.wixsite.com/mysite
  28. Autor: Elizabeth Hübne, Dne: 18. 11. 2023
    Dobrý den, jmenuji se Elizabeth Hübne a momentálně žiji v německém Mnichově. Jsem vdova se třemi dívkami a 14. listopadu 2023 jsem se ocitla ve finanční situaci a potřebovala jsem refinancovat a zaplatit své účty. Snažil jsem se hledat půjčky od různých úvěrových firem, soukromých i firemních, ale nikdy se mi to nepodařilo a většina bank můj úvěr odmítla. Ale jak by to Bůh chtěl, byl jsem představen ženě Boží, poskytovateli soukromé půjčky, který mi dal půjčku ve výši 300 000,00 USD a dnes jsem majitelem firmy a mé dceři se daří dobře, pokud musíte kontaktovat jakoukoli firmu s odkazem na zajištění půjčka bez zajištění, bez kontroly kreditu, bez spolupodepisovatele s pouhou 3% úrokovou sazbou a lepšími splátkovými plány a harmonogramem, kontaktujte prosím slečnu Susan James na chatu WhatsApp: +44 7479 289180 nebo e-mail:susanjamesloanfirml07@gmail.com Nebo webové stránky:https://susanjamesloanfirm6.wixsite.com/mysite
  29. Autor: Běla Ledecký, Dne: 16. 11. 2023
    Ahoj všichni, jmenuji se Běla Ledecký. Můj manžel bydlel nějakou dobu v jiném bytě kvůli pracovnímu tlaku a byli jsme spolu velmi šťastní, i když od nás pár měsíců zůstal. Netušila jsem, že kolega z práce už s ním měl poměr, kvůli kterému se můj manžel z ničeho nic proti mně rozvedl. Věděl jsem, že něco není v pořádku, protože jsme se nikdy nemuseli tolik hádat ani hádat, aby odešel. Byl jsem traumatizován a hledám pomoc, abych se vypořádal se situací, která mě přivedla k DR ISIKOLO z chvály, které na něj lidé sypali online. Dlouze jsme diskutovali a on řekl vše, co jsem potřeboval vědět o tom, co se stalo, ao řádném postupu k vyřešení problémů. Splnil své sliby a dostal mého manžela zpět ke mně a rozvodový proces byl zrušen. Teď je k nám manžel zpátky doma a jsme spolu šťastní. Je opravdu úžasné, jak lidé mohou skutečně pomáhat druhým lidem, když jsou v nouzi. Může pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  30. Autor: Aneta Kulhánek, Dne: 13. 11. 2023
    Jmenuji se Aneta Kulhánek a jsem zde, abych ocenil doktora Isikolo. Vždy jsem měla se svým přítelem komplikovaný vztah. Tolikrát jsme se pohádali kvůli nejistotě na obou stranách a oddělili jsme se. Moc dobře jsem věděla, že ho stále miluji a potřebuji ho zpátky ve svém životě. Zanedbal mou prosbu a snahu dát věci do pořádku a dostal jsem informaci, že už se schází s jinou dámou. Situaci jsem nemohl pomoci, tak jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO a povídali jsme si a já jsem mi vše vysvětlil. Ujistil mě, že mi pomůže a zajistí, abych ho dostal zpátky ke mně. Neztrácel čas, aby mi pomohl, obnovil lásku a radost, kterou jsme sdíleli, a já jsem dostal svého muže zpět ke mně. Vím lépe, že vše, co tolik lidí říká o DR ISIKOLO, je vlastně pravda, když jsem dostal výsledek jeho práce za 48 hodin, jak slíbil. Věřte mi, že i vám může pomoci, pokud věříte. Takže ho teď kontaktujte. Jeho e-mailový kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp/Viber na +2348133261196
  31. Autor: Jana Divíšek, Dne: 11. 11. 2023
    DOBRÉ ZPRÁVY, JAK JSEM VYHRAL V LOTERII S POMOCÍ DR ISIKOLO Posledních deset let jsem vždy hrál loterijní hry s nadějí, že jednoho dne vyhraju velké peníze, ale nikdy se to nestalo a přemýšlel jsem, co bych mohl udělat, abych vyhrál velký jackpot v loterii. Udělal jsem nějaký průzkum na internetu a narazil jsem na inzerát o doktoru Isikolo, který připravuje loterijní kouzla pro lidi, kteří věří v jeho díla. Vysvětlil jsem svou situaci doktoru Isikolovi a on pro mě připravil loterijní kouzlo a dal mi nějaká čísla, abych mohl hrát loterii, a já jsem bez jakýchkoli pochybností udělal, jak řekl. Věřili byste, že jsem úplně poprvé v životě vyhrál částku 396 000,00 eur. Myslel jsem, že sním, dokud mě nezavolal loterijní agent, abych přišel do kanceláře a dohodl se, jak budu nárokovat peníze. Nyní se můj život změnil nadobro a jsem svým vlastním šéfem a vy můžete být také svým vlastním šéfem, když se spojíte s doktorem Isikolem a pošlete mu e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com Stačí mu napsat SMS přes WhatsApp +2348133261196
  32. Autor: Marijana Hošek, Dne: 9. 11. 2023
    MOJE MANŽELSTVÍ OPĚT FUNGOVALO S POMOCÍ DR ISIKOLO, KTERÝ JE NEJPOČNĚJŠÍ KOUZELNÍK, KTERÝ MŮŽETE NAJÍT Jsem Marijana Hošek. Můj domov je plný nekonečných problémů a utrpení, které vedly k rozvodu, který jsem nikdy s manželem nechtěla. Všechno se zhroutilo a šli jsme každý svou cestou. Snažila jsem se jít dál, ale bylo to pro mě tak těžké, protože jsem stále milovala svého manžela a moje dcera vždy plakala, když chtěla svého otce zpět. Nezbývalo mi nic jiného, než vyhledat pomoc, což mě přivedlo ke kontaktu s DR ISIKOLO poté, co jsem viděl tolik dobrých poznámek o jeho práci. Ujistil mě, že mě a mého manžela usmíří svým kouzlem usmíření, což udělal. Jsem rád, že vám všem mohu říci, že láska a štěstí byly obnoveny a dali jsme se znovu dohromady a věřím, že je to pro nás navždy a všem děkuji DR ISIKOLO, že udělal tolik pro záchranu mé rodiny. Nikdy není příliš zaneprázdněn, aby někomu pomohl. Kontaktujte ho tedy nyní, pokud také potřebujete pomoc. napište mu teď přes: isikolosolutionhome@gmail.com Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196
  33. Autor: Cecílie Hrbáček, Dne: 4. 11. 2023
    Velký dík ode mě, Cecílie Hrbáčkové, panu DR ISIKOLO, že mi pomohla obnovit můj rozbitý domov. Nedůslednost byla v mém domě a manželství na denním pořádku. Od té doby, co jsme si začali příliš mnoho nedorozumění, měl můj manžel zatracený problém a rval mě na těle. Několik dní prostě odešel a nikdy se nevrátil až do posledních týdnů. Byl jsem zničený a snažil jsem se ze všech sil problémy vyřešit, ale neuspěl jsem. Musel jsem vyhledat pomoc a přítel mě nasměroval, abych kontaktoval DR ISIKOLO, což jsem udělal. Nikdy jsem nevěděl, že to bude možné, protože problémy trvaly celé dva roky. DR ISIKOLO mě ujistil a řekl mi pouze, abych mu věřil a věřil ve splnění mých přání. Svým mocným milostným poutem napravil mé manželství a můj domov je opět skvělý a můj manžel je se mnou, aby už nikdy neodešel. Kontaktujte ho také a věřte, že vám může pomoci, protože nemá žádné špatné záznamy. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  34. Autor: ZSJ80TKFG www.ya.ru ZSJ80TKFG, Dne: 1. 11. 2023
    ZSJ80TKFG www.ya.ru ZSJ80TKFG
  35. Autor: Venda Heřmánek, Dne: 1. 11. 2023
    UZ DR. ISIKOLO VRIJEME JE MOGUĆE POVRATITI SE BIVŠOJ DR ISIKOLO nije nitko za usporedbu u pogledu rješenja za vaše probleme u vezi ili braku. Moje ime je Venda Heřmánek. Dugo se borim s depresijom znajući da je to posljedica slomljenog srca kad me dečko ostavio zbog druge dame. Nikada nisam znala da je donio odluku da odem od mene sve dok nisu prošli mjeseci i nisam mogla doći do njega. Morala sam kontaktirati DR ISIKOLA kada sam čula za njega. Rekao mi je što sve treba učiniti kako bih obnovio ljubav i veze između mene i mog muškarca, što je i učinio. Rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati kako je i obećao. Možda zvuči čudno, ali 100% je istina da on nikoga ne iznevjeri. Ne brinite više i kontaktirajte ga sada. e-poštom: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa +2348133261196
  36. Autor: Wanda Chad, Dne: 26. 10. 2023
    Řekl váš manžel nebo manželka, že o svatbu znovu nemají zájem a chcete se s nimi rychle usmířit, kontaktujte doktora Ajayi, mocného kouzelníka na whatsapp +2347084887094 nebo e-mail:drajayi1990@gmail.com je to muž obdarovaný svými předky velká nadpřirozená síla, protože mi pomohl získat zpět mého manžela po 9 měsících odloučení, můj manžel řekl, že se chce rozvést a odchází s jinou ženou, bylo mi oznámeno, že je manipulován druhou ženou kvůli svému bohatství . Doktor Ajayi mi připravil kouzlo a za týden manžel roztrhl rozvodový papír a žili jsme v klidu. Ještě jednou děkuji doktore Ajayi, pokud máte podobný problém nebo cokoli, co vám narušuje život, kontaktujte doktora Ajayi pro rychlé řešení.
  37. Autor: Rosita Hanousek, Dne: 26. 10. 2023
    KADA TRAŽITE POUZDANOG BACAČA ČARONICA KOJI ĆE VAM POMOĆI VRATITI BIVŠEG, KONTAKTIRAJTE DR. ISIKOLO. Dobar dan svima, ja sam Rosita Hanousek. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bila sam emocionalno slomljena i nisam znala što učiniti da ga vratim. Mjesecima sam bila u nevolji i tražila pomoć odasvud dok nisam saznala za DR. ISIKOLO. Kontaktirao sam ga i objasnio mu svoje probleme. Bio mi je voljan pomoći i poticati me da se pridržavam procedura kako bi mogao obnoviti ljubav između mene i mog čovjeka i također osigurati da se oboje ponovno vratimo jedno drugome. Ispunio sam sve uvjete i on je odradio svoj posao. Nakon 48 sati, dobila sam poruku od dečka u kojoj traži spoj kako bismo riješili stvari. Sada smo opet zajedno i to zahvaljujući DR. ISIKOLU. On vam također može pomoći ako ste voljni vjerovati i ostati puni nade. Samo mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com Možete mu poslati i WhatsApp na +2348133261196.
  38. Autor: Elena Drozd, Dne: 21. 10. 2023
    Nikdo jiný vám nemůže pomoci vyřešit váš vztah a problémy s láskou lépe než doktor Isikolo Jsem Elena Drozd. Udiví vás, že vše, co tolik lidí svědčilo o DR ISIKOLO, není nic jiného než pravda. Můj manžel mě a moje děti opustil, protože jsme měli tolik hádek a hádek. Jeho lidé byli také proti mému sňatku s ním. Tolik jsem ho miloval a měl velkou naději, že spolu vybudujeme světlou budoucnost. Čekal jsem 6 měsíců a nikdy se mi nevrátil. Takže jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO, který udělal vše, co bylo v jeho silách, aby nás znovu spojil a obnovil lásku a štěstí, které jsme kdysi sdíleli. Vrátil se k nám domů po 48 hodinách, jak mě ujistil DR ISIKOLO. I vy můžete získat tuto skvělou pomoc a žít tak, abyste mu byli vděční, protože nikdy nikoho nezklame. kontaktujte ho e-mailem: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348133261196
  39. Autor: Alison Francisco, Dne: 20. 10. 2023
    Pozdravy Po tolika letech hraní v loterii je pro mě velmi těžké vyhrát, věci pro mě byly velmi těžké, tak jsem se rozhodl to probrat se svou kamarádkou, která mi pomohla, řekla mi o své zkušenosti s Dr. Ajayi, která pomohla jí přivést zpět svého manžela, který ji opustil, aby si vzal jinou ženu, nechal ji se čtyřmi dětmi trpět sama dále mi řekla, jak se seznámila s Dr. Ajayi online Byl jsem velmi ohromen, když jsem slyšel její příběh, tak jsem jí řekl o svém smůle v loterii A představila mě Dr. Ajayi po všech mých sezeních s Dr. Ajayim, po týdnu jsem se rozhodl zkusit to znovu Nemůžu uvěřit, že jsem vyhrál tolik, že jsem nikdy nemohl uvěřit Díky Dr. Ajayi je skvělý muž, a pokud potřebujete duchovní pomoc s čímkoli, co narušuje váš život, kontaktujte doktora Ajayi na Whatsapp / Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com a věřím, že budete rádi, že jste to udělali.
  40. Autor: Jennifer Feguerro, Dne: 18. 10. 2023
    Ahoj přátelé, to, co se chystám sdílet, může být přínosem pro vás nebo pro někoho, koho znáte, nikdy jsem si nemyslel, že napíšu takové svědectví, ale protože chci, aby ostatní lidé našli své štěstí, jako jsem já našel své. Žila jsem v pekle se svým manželem, který pro mě byl kdysi milujícím mužem, po 5 letech našeho manželství se přestal starat o své povinnosti jako můj manžel a byl ke mně také nepřátelský, žila jsem ve strachu a málem jsem šla na rozvod. Četl jsem nějaký článek o problémech v manželství a rychlém řešení, když jsem narazil na doktora Ajayi, mocného duchovního muže, který pomohl mnoha lidem v jejich problémech ve vztahu, vzal jsem jeho kontakt a mluvil s ním o chování mého manžela ke mně, řekl mi co je třeba udělat, a já jsem udělala podle instrukcí a po několika dnech od zahájení práce s doktorem Ajayim se můj manžel změnil k lepšímu, byla jsem překvapená, když mi koupil nové auto, aby se mi omluvil za špatné skutky, které mi udělal. teď žijeme v míru. Díky Dr Ajayi, pokud čelíte jakémukoli problému ve vztahu, nestyďte se svého problému, kontaktujte Dr. Ajayi na Whatsapp / Viber: +2347084887094 pro trvalé řešení vašeho problému.
  41. Autor: Tatana Holek, Dne: 16. 10. 2023
    Já jsem Holek. Stejně jako mnoho dalších lidí vřele děkuji Dr. Isikolo za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem zaslepena žárlivostí a nejistotou, což způsobilo chaos v mém vztahu s mým snoubencem a on nemohl odolat mým problémům a opustil mě. Poté, co jsem si uvědomil, že jsem zašel příliš daleko se vším, co jsem mu dělal špatně, jen proto, aby se přestěhoval do jiného města, a ztratil jsem všechny prostředky, jak se k němu dostat a omluvit se. V tuto chvíli jsem věděl, že potřebuji pomoc, abych ho dostal zpět, takže jsem musel kontaktovat doktora Isikolo. Projevoval velké obavy a já jsem mu vše řekla a souhlasila s tím, že jsem na vině, a ujistil mě, že ho získám zpět a obnovím lásku a štěstí, které jsme sdíleli, což on dělal. Jak jsem slíbil, po 48 hodinách mi Thompson zavolal a já se za všechno omluvil a pozval mě dál, abychom se mohli domluvit a být zase spolu. Děkuji doktore Isikolo za vše a vaši upřímnost při pomoci lidem. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  42. Autor: Paulina Jiri, Dne: 16. 10. 2023
    Každý máme v životě své různé příběhy. Byly tam vzestupy a pády, ale byl jsem více zničený, když můj snoubenec, se kterým jsme chodili 7 let, řekl, že bychom měli náš vztah ukončit, nezažil jsem v životě takovou bolest, jakou jsem ten den cítil. Zeptal jsem se, co jsem udělal špatně, ale řekl, že je unavený, po 3 měsících odloučení jsem narazil na svědectví dámy, která mluvila dobře o doktoru Ajayim, kouzelníkovi, který pomohl mnoha lidem obnovit mír a lásku v jejich domově, i opravdu miluji svého muže a chci ho zpět do svého života, takže jsem oslovil doktora Ajayiho a vysvětlil jsem si, po několika konzultacích mi bylo řečeno, v čem je problém a co mám dělat, abych obnovil můj vztah, udělal jsem vše, co jsem ode mě požadoval, a po 72 letech hodin kouzla mě kontaktoval můj snoubenec a teď jsme šťastně manželé. Pokud potřebujete pomoc skutečného kouzelníka, můžete se spolehnout na doktora Ajayi a věřím, že budete mít opět důvod k úsměvu. Kontaktujte Viber / Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com
  43. Autor: BRIANNA, Dne: 12. 10. 2023
    Hello everyone I have just met with this droziengbespellhome01@gmail.com  and I finally find out that he is really a truthful spell caster and so powerful and I  believe that he is the most powerful spell caster that I have ever met. how i wish i had met him before. my husband would have just come back to me.and every thing happened just the way Dr Oziengbe had said it,i am so happy that i have met with Dr Jadu,and now i have my husband back to myself. if you all that are here have not tried Dr OZ,just have to do so and get your heart desires fulfilled. stop doubting i have tested him and i am now a fulfilled woman. And that's why i am out on the internet today, testifying of what he has done for me and my husband, if you were in my situation contact him whatsap +2348139424847 or droziengbespellhome01@gmail.com 
  44. Autor: BRIANNA, Dne: 12. 10. 2023
    Hello everyone I have just met with this droziengbespellhome01@gmail.com  and I finally find out that he is really a truthful spell caster and so powerful and I  believe that he is the most powerful spell caster that I have ever met. how i wish i had met him before. my husband would have just come back to me.and every thing happened just the way Dr Oziengbe had said it,i am so happy that i have met with Dr Jadu,and now i have my husband back to myself. if you all that are here have not tried Dr OZ,just have to do so and get your heart desires fulfilled. stop doubting i have tested him and i am now a fulfilled woman. And that's why i am out on the internet today, testifying of what he has done for me and my husband, if you were in my situation contact him whatsap +2348139424847 or droziengbespellhome01@gmail.com 
  45. Autor: Georgina Allertová, Dne: 12. 10. 2023
    Ahoj všichni, jmenuji se Georgina Allertová. Láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a všem, kteří o něm mluvili pochvalně, o něm nikdy nelhali, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196
  46. Autor: Jana Divíšek, Dne: 4. 10. 2023
    Ahoj, jmenuji se Jana Divíšek a jsem zde, abych vám řekla více o Dr. Isikolo a jeho dobré práci. Život nemá žádný smysl, když ztratíte svou milovanou osobu a bojujete s emocionálním traumatem, které se stává nesnesitelným. Díky DR ISIKOLO, že mi vyšel vstříc a poskytl mi řešení, když už byla ztracena veškerá naděje. Před mýma očima mě můj muž opustil kvůli jiné dámě a já se snažila všemi možnými prostředky, abych ho dostala zpět, ale nikdy se mi to nepodařilo. Musel jsem hledat pomoc, než jsem se dozvěděl o DR Isikolo. Věnoval mi maximální pozornost a podporu, kterou jsem potřeboval, a udělal, co mohl, a dostal mého muže zpět ke mně a výsledek, který se projevil po 48 hodinách, mě stále udivuje. Nyní byla naše láska a štěstí znovu oživeny a aby pro nás fungovaly lépe. Už nepropadejte panice, protože DR ISIKOLO může pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  47. Autor: Sara Havran, Dne: 29. 9. 2023
    MOŽNOST ZÍSKAT ZPĚT SVÉHO EX PARTNERA ZARUČUJE DR ISIKOLO. KONTAKTUJTE HO HNED Ahoj všichni, jmenuji se Sara Havran. Nikdy jsem netušila, že mám velkou šanci, že budu mít svého muže zpátky, dokud jsem nepotkala DR ISIKOLO. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem zničený a nemohl jsem se dostat zpět. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že to bylo neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že miluji někoho jiného. Takže jsem musel vyhledat pomoc u DR ISIKOLO, který mi dal privilegium zajistit, aby moje touhy srdce byly splněny. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho závazná a nikdy nezklame, když komukoli slíbí 48 hodin, kdy dostane výsledek, což mě ohromilo, když se můj vlastní výsledek projevil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196
  48. Autor: Karel Bortelová, Dne: 26. 9. 2023
    Jmenuji se Karel Bortelová. Když mě můj muž opustil, byla jsem traumatizovaná a zlomená a nemohla jsem se celé měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že budu moci začít znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nevyšlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět ke mně. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR ISIKOLO z různých pohledů a četl jsem o něm. Dali jsme se do řeči a já jsem ho přiměl pochopit vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem, a hned po 48 hodinách, jak slíbil, mě můj muž vyhledal, dali jsme si řeč a on přišel dolů, aby mě viděl, kde jsem, vymysleli jsme věci a stali se zase spolu šťastní. DR ISIKOLO je důvěryhodný a může pomoci i vám, pokud se na něj s čímkoli obrátíte. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com
  49. Autor: Lenka Sykorova, Dne: 23. 9. 2023
    SOUKROMÉ PENÍZE PRO VAŠE POTŘEBY Nejsem banka ani finanční společnost, jsem přímý investor, pohybuje se v rozmezí 50 000 až 60 000 000, takže peníze, které nabízím, jsou přímo ode mě, což také závisí na možnostech a rychlosti, s jakou lze potřebné finance zastihnete: lenkasykorova47@gmail.com.
  50. Autor: Aneta Kulhánek, Dne: 21. 9. 2023
    POKUD POTŘEBUJETE SLUŽBY A PODPORU, ABYSTE VRÁTILI SVÉHO MILENKA, KONTAKTUJTE DR ISIKOLO Jmenuji se Aneta Kulhánek a jsem zde, abych ocenil doktora Isikolo. Vždy jsem měla se svým přítelem komplikovaný vztah. Tolikrát jsme se pohádali kvůli nejistotě na obou stranách a oddělili jsme se. Moc dobře jsem věděla, že ho stále miluji a potřebuji ho zpátky ve svém životě. Zanedbal mou prosbu a snahu dát věci do pořádku a dostal jsem informaci, že už se schází s jinou dámou. Situaci jsem nemohl pomoci, tak jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO a povídali jsme si a já jsem mi vše vysvětlil. Ujistil mě, že mi pomůže a zajistí, abych ho dostal zpátky ke mně. Neztrácel čas, aby mi pomohl, obnovil lásku a radost, kterou jsme sdíleli, a já jsem dostal svého muže zpět ke mně. Vím lépe, že vše, co tolik lidí říká o DR ISIKOLO, je vlastně pravda, když jsem dostal výsledek jeho práce za 48 hodin, jak slíbil. Věřte mi, že i vám může pomoci, pokud věříte. Takže ho teď kontaktujte. Jeho e-mailový kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp/Viber na +2348133261196
  51. Autor: Anastasia Giotto, Dne: 19. 9. 2023
    Řekl váš muž najednou, že se chce rozvést a vy chcete, abyste se vrátili do doby, kdy je v rodině stále láska? Pak už nehledejte, protože Dr. Ajayi, velký kouzelník, je ten pravý pro vás. Povoláním jsem bankéř, když mi ztroskotalo 7leté manželství, opravdu mi to zlomilo srdce a ovlivnilo to i mou práci, protože jsem pořád přemýšlel a nesoustředil se. Svého manžela opravdu miluji, takže hledám způsoby, jak ho po 5 měsících odloučení získat zpět. Narazil jsem na svědectví muže, který řekl, že se mu podařilo získat pracovní povýšení s pomocí velkého kouzelníka Dr. Ajayiho, a tak jsem vzal jeho kontakt a oslovil jsem ho, vysvětlil jsem mu manželské problémy a on mě ujistil, že věci budou polepši se mi, ale řekl jsem pár věcí, které je třeba udělat, abych dosáhl svého cíle, řídil jsem se jeho pokyny a dnes žiju opět šťastně se svým manželem, je to opravdu úžasný muž a požehnán svými bohy. Kontaktujte Dr. Ajayiho v případě jakýchkoliv životních problémů na jeho čísle Viber nebo WhatsApp: +2347084887094 nebo e-mailu: drajayi1990@gmail.com, setkání s ním nebudete litovat.
  52. Autor: Elena Bohdanov, Dne: 18. 9. 2023
    Ahoj všichni, jmenuji se Elena Bohdanov a jsem zde, abych také poděkoval doktoru Isikolo, kterého Bůh použil, aby zachránil mou situaci a obnovil radost a štěstí v mém domě. Ztratila jsem manžela kvůli jedné paní v zahraničí, když odešel pracovat do stejného regionu, kde žije ona. Nikdy jsem nevěděla, co se stalo, dokud mi můj přítel neposlal fotky obou spolu a pak mi bylo známo, že to byl důvod, proč ke mně můj manžel ochladl a nechal mě za sebou. Můj manžel byl zhypnotizovaný a ovládaná myslí a já věděla všechno, když jsem kontaktovala doktora Isikolo, když jsem hledala pomoc a žádnou jsem nenašla. Ujistil mě o svém návratu ao obnovení naší lásky a štěstí, což udělal a výsledek se začal projevovat po 48 hodinách. Nyní mám svého muže zpět a nemohu dostatečně poděkovat doktoru Isikolo za jeho upřímnost a podporu. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  53. Autor: Cyril Vivian, Dne: 15. 9. 2023
    Please visit (http://dradodalovetemple.com) i am here to give testimony on how this powerful spell caster called Dr Adoda helped me to fix my relationship. i was heartbroken when my fiancee told me he is no longer interested in marrying me because he was having an affair with the other woman where he work. I cried and sobbed every day, until it got so bad that I reached out to the Internet for help, that was when i read a review about the great work of Dr Adoda, then i contacted him for help to get my lover back, he helped me cast a powerful (reconciliation love spell) and to my greatest surprise after 48 hours of doing the love spell my Fiancee came back on his knees begging me to forgive him We are now happily married and all thanks goes to Dr Adoda Wonders for helping me save my relationship you can contact Dr Adoda through his email address: adodalovespelltemple440@gmail.com or WHATSAPP him on+2348112825421
  54. Autor: Lucie Čelůstka, Dne: 15. 9. 2023
    Ahoj všichni. Jmenuji se Lucie Čelůstka a chci zde poděkovat skvělému doktoru Isikolo za vyřešení mých manželských problémů. Moje manželství se zhroutilo kvůli nekonečným problémům a potížím, které jsem měla s manželem. Odešel, aniž by se ohlédl, a já byla tolik měsíců sama. Jeho rodina zasáhla a stále se nic nezměnilo. Byla jsem emocionálně zničená a ztratila jsem naději, že znovu najdu lásku, protože on byl vším v muži, kterého jsem kdy chtěla. Stejně jako mnoho lidí jsem se o DR ISIKOLO dozvěděl, když jsem začal hledat pomoc. Dlouze jsme diskutovali o mých problémech a on mě ujistil, že dostanu řešení, které potřebuji. Nezbylo mi nic jiného, než vyhovět jeho postupům a on nic nezdržoval. Udělal pro mě a mého manžela milostné pouto a láska a štěstí, které jsme sdíleli, byly obnoveny a dorazil ke mně přesně po 48 hodinách, jak DR ISIKOLO slíbil. Je to opravdu skvělý pomocník a je na něj spolehnutí. pokud máte nějaké problémy, stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  55. Autor: Maria Aleksa, Dne: 12. 9. 2023
    Jmenuji se Maria Aleksa. Nikdy jsem netušila, že lidé mohou být tak laskaví, obětaví a úžasní, dokud mi DR ISIKOLO nepomohl s mými manželskými problémy. Můj svazek s manželem nebyl ani rok, když jsme začali mít problémy. Bylo to tak časté, že jsem upadala do deprese a neustále s ní bojovala a zároveň mě manžel opustil a přísahal, že se už nikdy nevrátím. V tu chvíli jsem nevěděl, co se svým životem. Musel jsem dál hledat pomoc, dokud mě nezachránil DR ISIKOLO. Poté, co provedl náležité konzultace, mi bylo jasné, že bývalá milenka mého manžela s ním neustále manipulovala, aby ho mohla mít zpět. DR ISIKOLO mi řekl, co mám dělat, a se vší jistotou musím mít výsledek po 2 dnech, což jsem dodržel a pomohl mi a výsledek byl tak úžasný. Nyní je můj manžel zpět ke mně a v teple a štěstí počíme naše první dítě. pokud máte podobné nebo milostné problémy, stačí mu napsat přes Viber/WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  56. Autor: Mariana Jindrák, Dne: 9. 9. 2023
    Zkontrolujte a kontaktujte nejčestnějšího a nejmocnějšího kouzelníka jménem Dr Isikolo prostřednictvím webové stránky (https://isikolotemple.com) Jmenuji se Mariana Jindrák a vše v pořádku, vážím si pana doktora Isikola, který mi svými skvělými schopnostmi pomohl obnovit můj domov a štěstí, které jsem sdílela se svým manželem, a je to opravdu něco, za co jsem navždy vděčná. Stalo se, že jsem byla téměř rok bezmocná a skleslá, když mě manžel opustil kvůli manželským problémům, se kterými jsme se setkali. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych zachránil své manželství a nic nefungovalo, dokud mě nezachránil DR ISIKOLO. Pomohl mi a láska a štěstí, které jsem sdílela se svým mužem, byly obnoveny a ještě úžasněji. Vím, že to zní divně, pokud opravdu může někomu pomoci, ale je 100% zaručeno, že vás nezklame, když vás ujišťuje, že po 48 hodinách budete mít požadované výsledky. Může vám také pomoci, pokud mu k tomu dáte příležitost. pošlete mu e-mail nyní prostřednictvím: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196
  57. Autor: Daiva Faruk, Dne: 7. 9. 2023
    V manželství jsem procházel peklem, když jsem narazil na svědectví dámy jménem Daiva, která popsala, jak dokázala zachránit svůj vztah s pomocí kouzelníka zvaného Dr Ajayi, protože ji její muž opustil kvůli jiné ženě bez nich. s nějakým závažným nedorozuměním, ale sesilatelka kouzel Dr Ajayi, která je požehnána svými předky, pomohla se schopností sesílat kouzla a její muž se vrátil s tím, že neví, co to na něj přišlo, měla jsem téměř podobný případ, protože můj manžel chce podat žádost o rozvod, ale nechci rozbitý domov, protože jsme spolu 15 let poté, co jsem si přečetl svědectví Daivy, kontaktoval jsem kouzelníka Dr. Ajayiho a vysvětlil mu svou situaci, řekl mi pár určitých věcí, které je potřeba udělat a Po týdnu kouzla jsem se řídila jeho pokyny, můj manžel mi řekl, že je mu líto všech bolestí, které mně a dětem způsobil, slíbil, že bude všichni po našem boku a od té doby žijeme v míru. Máte-li podobný problém jako já, nebo jakýkoli problém v životě, ať už jde o problémy související se zaměstnáním, školou nebo zdravím, kontaktujte doktora Ajayiho, kouzelníka, jeho práce je 101% zaručena. E-mail: drajayi1990@gmail.com Viber nebo Whatsapp: +2347084887094
  58. Autor: Karel Bortelová, Dne: 6. 9. 2023
    MŮJ MANŽEL ODEŠEL A DR ISIKOLO HO VRÁTIL KE MNĚ A JSEM ZAHRNUTA A MUSELA ŠÍŘIT DOBRÉ ZPRÁVY Jmenuji se Karel Bortelová. Když mě můj muž opustil, byla jsem traumatizovaná a zlomená a nemohla jsem se celé měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že budu moci začít znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nevyšlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět ke mně. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR ISIKOLO z různých pohledů a četl jsem o něm. Dali jsme se do řeči a já jsem ho přiměl pochopit vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a hned po 48 hodinách, jak slíbil, mě můj muž vyhledal, dali jsme si řeč a on se sešel dolů, aby mě viděl, kde jsem, vymysleli jsme věci a stali se zase spolu šťastní. DR ISIKOLO je důvěryhodný a může pomoci i vám, pokud se na něj s čímkoli obrátíte. Stačí mu napsat přes WhatsApp +234-8133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  59. Autor: Karel Bortelová, Dne: 6. 9. 2023
    MŮJ MANŽEL ODEŠEL A DR ISIKOLO HO VRÁTIL KE MNĚ A JSEM ZAHRNUTA A MUSELA ŠÍŘIT DOBRÉ ZPRÁVY Jmenuji se Karel Bortelová. Když mě můj muž opustil, byla jsem traumatizovaná a zlomená a nemohla jsem se celé měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že budu moci začít znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nevyšlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět ke mně. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR ISIKOLO z různých pohledů a četl jsem o něm. Dali jsme se do řeči a já jsem ho přiměl pochopit vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a hned po 48 hodinách, jak slíbil, mě můj muž vyhledal, dali jsme si řeč a on se sešel dolů, aby mě viděl, kde jsem, vymysleli jsme věci a stali se zase spolu šťastní. DR ISIKOLO je důvěryhodný a mů
  60. Autor: Elena Bohdanov, Dne: 28. 8. 2023
    Ahoj všichni, jmenuji se Elena Bohdanov a jsem zde, abych také poděkoval doktoru Isikolo, kterého Bůh použil, aby zachránil mou situaci a obnovil radost a štěstí v mém domě. Ztratila jsem manžela kvůli jedné paní v zahraničí, když odešel pracovat do stejného regionu, kde žije ona. Nikdy jsem nevěděla, co se stalo, dokud mi můj přítel neposlal fotky obou spolu a pak mi bylo známo, že to byl důvod, proč ke mně můj manžel ochladl a nechal mě za sebou. Můj manžel byl hypnotizovaný a ovládaný myslí a já věděla všechno, když jsem kontaktovala doktora Isikolo, když jsem hledala pomoc a žádnou jsem nenašla. Ujistil mě o svém návratu a obnovení naší lásky a štěstí, což udělal a výsledek se začal projevovat po 48 hodinách. Nyní mám svého muže zpět a nemohu dostatečně poděkovat doktoru Isikolo za jeho upřímnost a podporu. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  61. Autor: Georgina Allertová, Dne: 23. 8. 2023
    Jmenuji se Georgina Allertová. Láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí navěky je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a každý, kdo o něm chválil, o něm nikdy nelhal, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu SMS přes WhatsApp: +2348133261196
  62. Autor: Anna Dvořáček, Dne: 19. 8. 2023
    S DR ISIKOLOM JE ZPĚT SE SVÝM EX VELMI MOŽNÉ Jeho webové stránky (https://isikolotemple.com) DR ISIKOLO není srovnatelný, pokud jde o řešení vašich vztahových nebo manželských problémů. Jmenuji se Anna Dvořáček. Velmi dlouho jsem bojovala s depresí, věděla jsem, že je to důsledek zlomeného srdce, když mě můj přítel opustil kvůli jiné paní. Nikdy jsem nevěděl, že se rozhodl ode mě odejít, dokud neuplynuly měsíce a já jsem ho nebyl schopen zastihnout. Když jsem o něm slyšel, musel jsem kontaktovat DR ISIKOLO. Řekl mi vše, co bylo potřeba udělat, aby se obnovila láska a spojení mezi mnou a mým mužem, což udělal. Výsledek se začal projevovat po 48 hodinách, jak slíbil. Možná to zní divně, ale je 100% pravda, že nikoho nezklame. Už se nebojte a kontaktujte ho hned. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp +2348133261196
  63. Autor: Rita, Dne: 18. 8. 2023
    Můj 3letý manžel se se mnou minulý týden rozešel. S nikým jsem nejedla, s nikým nemluvila, hodně jsem plakala, měla jsem takové deprese a stres, že jsem kvůli všemu stresu a depresím skončila v nemocnici. Jednoho dne jsem hledala na internetu tipy na lásku, protože ho hluboce miluji a záleží mi na něm a chci, abychom byli zase spolu jako pár. Našel jsem mocného muže jménem Dr Sunny, který vyřešil tolik vztahových problémů……tak jsem ho kontaktoval a vše mu vysvětlil, pak mi Dr. Sunny řekl, že se mi ozve do 48 hodin poté, co mi pomohl s kouzlem usmíření. Fungovalo to perfektně, jak jsem slíbil, a Alexandra se vrátila a začala mě žádat, abych ho přijal zpět. Jsem teď tak šťastný, že Dr. Sunny splnil, co slíbil. Kontaktujte Dr Sunny, protože je 100% zaručena a účinná. Napište mu na (drsunnydsolution1@gmail.com WhatsApp +2348082943805
  64. Autor: Rosita Hanousek, Dne: 16. 8. 2023
    KDYŽ HLEDÁTE DŮVĚRYHODNÉHO SESLAVAČE KOUZEL, KTERÉ VÁM POMŮŽE ZÍSKAT SVÉHO EX ZPĚT, KONTAKTUJTE DR ISIKOLO. Dobrý den všem, jmenuji se Rosita Hanousek. Bylo to na mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem emocionálně zničený a nevěděl jsem, co dělat, abych ho dostal zpět. Byl jsem v nouzi celé měsíce a hledal jsem pomoc odkudkoli, dokud jsem se nedozvěděl o DR ISIKOLO. Kontaktoval jsem ho a vysvětlil mu své problémy. Byl ochoten mi pomoci a naléhat na mě, abych dodržela procedury, aby mohl obnovit lásku mezi mnou a mým mužem a také zajistit, abychom byli oba zase zpátky k sobě. Splnil jsem všechny požadavky a on odvedl svou práci. Po 48 hodinách jsem dostal SMS od mého přítele s žádostí o rande, abychom mohli věci vyhodit do koše. Nyní jsme opět spolu a to vše díky DR ISIKOLO. Může vám také pomoci, pokud jste ochotni věřit a zůstat v naději. Stačí mu poslat e-mail na: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348133261196
  65. Autor: Ema Malikov, Dne: 14. 8. 2023
    kontaktujte nejčestnějšího a nejmocnějšího kouzelníka jménem Dr Isikolo, který vám může skutečně pomoci. Jmenuji se Ema Malikov a vše pro dobré, oceňuji doktora Isikolo, který mi pomohl svými skvělými schopnostmi obnovit můj domov a štěstí, které jsem sdílela se svým manželem, a je to opravdu něco, za co jsem navždy vděčná. Stalo se, že jsem byla téměř rok bezmocná a skleslá, když mě manžel opustil kvůli manželským problémům, se kterými jsme se setkali. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych zachránil své manželství a nic nefungovalo, dokud mě nezachránil DR ISIKOLO. Pomohl mi a láska a štěstí, které jsem sdílela se svým mužem, byly obnoveny a ještě úžasněji. Vím, že to zní divně, pokud opravdu může někomu pomoci, ale je 100% zaručeno, že vás nezklame, když vás ujišťuje, že po 48 hodinách budete mít požadované výsledky. Může vám také pomoci, pokud mu k tomu dáte příležitost. pošlete mu e-mail nyní prostřednictvím: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196
  66. Autor: Běla Ledecký, Dne: 8. 8. 2023
    Ahoj všichni, jmenuji se Běla Ledecký. Můj manžel bydlel nějakou dobu v jiném bytě kvůli pracovnímu tlaku a byli jsme spolu velmi šťastní, i když od nás pár měsíců zůstal. Netušila jsem, že kolega z práce už s ním měl poměr, kvůli kterému se můj manžel z ničeho nic proti mně rozvedl. Věděl jsem, že něco není v pořádku, protože jsme se nikdy nemuseli tolik hádat ani hádat, aby odešel. Byl jsem traumatizován a hledám pomoc, abych se vypořádal se situací, která mě přivedla k DR ISIKOLO z chvály, které na něj lidé sypali online. Dlouze jsme diskutovali a on řekl vše, co jsem potřeboval vědět o tom, co se stalo, ao řádném postupu k vyřešení problémů. Splnil své sliby a dostal mého manžela zpět ke mně a rozvodový proces byl zrušen. Teď je k nám manžel zpátky doma a jsme spolu šťastní. Je opravdu úžasné, jak lidé mohou skutečně pomáhat druhým lidem, když jsou v nouzi. Může pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  67. Autor: Roberto, Dne: 30. 7. 2023
    Rád bych vás všem doporučil důvěryhodnému a upřímnému věřiteli soukromé půjčky, který mi schválil mou půjčku během několika hodin po tolika neúspěšných pokusech získat půjčku, byl jsem překvapen a šťastný, že mě soukromý věřitel zachránil a nabídl mi půjčka s 2% úrokovou sazbou, kontaktujte ji nyní, pokud potřebujete naléhavou půjčku E-mail: christywalton355@gmail.com
  68. Autor: AKPE OSILAMA SPELL TEMPLE HAS THE SOLUTION TO ANY PROBLEM AND HIS SOLUTIONS ARE HARMLESS AND PERFECT!!.Reach Dr Akpe Osilama the only know and approved spell caster on earth:. akpeosilamaspells@gmail.com ., Dne: 25. 7. 2023
    I DON'T REALLY KNOW WHERE TO START BY TELLING THIS GREAT SPELL CASTER CALLED DR AKPE OSILAMA THANK YOU AT ALL. BUT ALL I WANT TO SAY TO YOU ALL IN THE WORLD THAT HAVE LOST THE CONFIDENCE TO DEAL WITH SPELL CASTERS ONLINE, AFTER BEEN RIPPED OFF BY SEVERAL SPELL CASTERS BEFORE. I SAY SORRY TO YOU FOR THAT AS I WAS IN THE SAME MESS AS YOU BEFORE, BUT THANKS, HONOR, ADORATION, PRAISES AND A MONTH FULL OF APPRECIATION TO DR AKPE OSILAMA AS HE IS THE ONLY TRUSTWORTHY AND DEDICATED SPELL CASTER THAT HELP ME WITH THE CHALLENGE I WAS PASSING THROUGH IN LIFE. BELOW ARE SOME OF HIS SERVICES THAT I CAN REMEMBER TO MENTION AS I DECIDE TO MENTION SOME OF THEM TO LET YOU READING THIS TESTIMONY ABOUT HOW REAL AND POWERFUL AND TRUSTWORTHY AKPE OSILAMA IS WHEN IT COMES TO SPELL CASTING. FRANKLY TO YOU ALL READERS, THERE IS NOTHING BEYOND HIS POWERS AS HE HAS RAISED KINGS AND QUEENS. SO MANY PEOPLE ARE TALKING AND GIVING TESTIMONIES ABOUT HIM ONLINE. GET HIM ON HIS EMAIL THAT IS AS FOLLOWS IN-CASE YOU NEED A GOOD TRUSTWORTHY SPELL CASTER TO HELP YOU:.( chiefpriestakpeosilamaspellcast@yahoo.com / akpeosilamaspells@gmail.com ) AKPE OSILAMA SPELL TEMPLE HAS THE SOLUTION TO ANY PROBLEM AND HIS SOLUTIONS ARE HARMLESS AND PERFECT *HE BRING BACK LOST LOVERS IN 24hrs.*REMOTE CONTROL OVER LOVERS.*ALL TYPES OF SPELL CASTING & VOODOO WORKER.*IS YOUR HEALER TAKING LONG TO SOLVE YOUR PROBLEMS? THIS IS YOUR CHANCE TO BE HELPED QUICKLY.*GET RID OF ANY WITCHCRAFT, BAD LUCK & CURSES.*EXPERT IN DISTANCE HEALING*JOB PROMOTION*IS SOMEBODY JEALOUS OF YOUR RELATIONSHIP?*ARE YOU BEING FORCED INTO A DIVORCE?*HE PREVENT BAD LUCK AND JEALOUSY.*WIN LOTTERIES.*HE CAN STOP SOMEONE INTERFERING WITH YOUR RELATIONSHIP.*DO YOU WANT TO HAVE CHILDREN OF YOUR CHOICE*DO YOU WANT QUICK MARRIAGE PROPOSAL?*HE CAN CLEAN PEOPLE HOUSES,BUSINESSES AND PROPERTIES FROM BAD LUCK.*DO YOU NEED EXCESSIVE SEXUAL POWER AND STRONG ERECTIONS. E.T.C AKPE OSILAMA IS A GOD SENT TO THIS WORLD AS HE RESTORED MY LOST JOB AND FAMILY THAT WAS SCATTERED FOR YEARS BACK. ALL I CAN SAY TO YOU NOW DR AKPE IS TO SAY I LOVE AND APPRECIATE YOUR HELP IN RESTORING BACK TO ME MY LOST JOB, MY HUSBAND AND CHILDREN THAT NEGLECTED ME. I DON'T REALLY KNOW WHERE TO START BY TELLING THIS GREAT SPELL CASTER CALLED DR AKPE OSILAMA THANK YOU AT ALL. BUT ALL I WANT TO SAY TO YOU ALL IN THE WORLD THAT HAVE LOST THE CONFIDENCE TO DEAL WITH SPELL CASTERS ONLINE, AFTER BEEN RIPPED OFF BY SEVERAL SPELL CASTERS BEFORE. I SAY SORRY TO YOU FOR THAT AS I WAS IN THE SAME MESS AS YOU BEFORE, BUT THANKS, HONOR, ADORATION, PRAISES AND A MONTH FULL OF APPRECIATION TO DR AKPE OSILAMA AS HE IS THE ONLY TRUSTWORTHY AND DEDICATED SPELL CASTER THAT HELP ME WITH THE CHALLENGE I WAS PASSING THROUGH IN LIFE. BELOW ARE SOME OF HIS SERVICES THAT I CAN REMEMBER TO MENTION AS I DECIDE TO MENTION SOME OF THEM TO LET YOU READING THIS TESTIMONY ABOUT HOW REAL AND POWERFUL AND TRUSTWORTHY AKPE OSILAMA IS WHEN IT COMES TO SPELL CASTING. FRANKLY TO YOU ALL READERS, THERE IS NOTHING BEYOND HIS POWERS AS HE HAS RAISED KINGS AND QUEENS. SO MANY PEOPLE ARE TALKING AND GIVING TESTIMONIES ABOUT HIM ONLINE. GET HIM ON HIS EMAIL THAT IS AS FOLLOWS IN-CASE YOU NEED A GOOD TRUSTWORTHY SPELL CASTER TO HELP YOU:.( chiefpriestakpeosilamaspellcast@yahoo.com / akpeosilamaspells@gmail.com ) AKPE OSILAMA SPELL TEMPLE HAS THE SOLUTION TO ANY PROBLEM AND HIS SOLUTIONS ARE HARMLESS AND PERFECT *HE BRING BACK LOST LOVERS IN 24hrs.*REMOTE CONTROL OVER LOVERS.*ALL TYPES OF SPELL CASTING & VOODOO WORKER.*IS YOUR HEALER TAKING LONG TO SOLVE YOUR PROBLEMS? THIS IS YOUR CHANCE TO BE HELPED QUICKLY.*GET RID OF ANY WITCHCRAFT, BAD LUCK & CURSES.*EXPERT IN DISTANCE HEALING*JOB PROMOTION*IS SOMEBODY JEALOUS OF YOUR RELATIONSHIP?*ARE YOU BEING FORCED INTO A DIVORCE?*HE PREVENT BAD LUCK AND JEALOUSY.*WIN LOTTERIES.*HE CAN STOP SOMEONE INTERFERING WITH YOUR RELATIONSHIP.*DO YOU WANT TO HAVE CHILDREN OF YOUR CHOICE*DO YOU WANT QUICK MARRIAGE PROPOSAL?*HE CAN CLEAN PEOPLE HOUSES,BUSINESSES AND PROPERTIES FROM BAD LUCK.*DO YOU NEED EXCESSIVE SEXUAL POWER AND STRONG ERECTIONS. E.T.C AKPE OSILAMA IS A GOD SENT TO THIS WORLD AS HE RESTORED MY LOST JOB AND FAMILY THAT WAS SCATTERED FOR YEARS BACK. ALL I CAN SAY TO YOU NOW DR AKPE IS TO SAY I LOVE AND APPRECIATE YOUR HELP IN RESTORING BACK TO ME MY LOST JOB, MY HUSBAND AND CHILDREN THAT NEGLECTED ME. I DON'T REALLY KNOW WHERE TO START BY TELLING THIS GREAT SPELL CASTER CALLED DR AKPE OSILAMA THANK YOU AT ALL. BUT ALL I WANT TO SAY TO YOU ALL IN THE WORLD THAT HAVE LOST THE CONFIDENCE TO DEAL WITH SPELL CASTERS ONLINE, AFTER BEEN RIPPED OFF BY SEVERAL SPELL CASTERS BEFORE. I SAY SORRY TO YOU FOR THAT AS I WAS IN THE SAME MESS AS YOU BEFORE, BUT THANKS, HONOR, ADORATION, PRAISES AND A MONTH FULL OF APPRECIATION TO DR AKPE OSILAMA AS HE IS THE ONLY TRUSTWORTHY AND DEDICATED SPELL CASTER THAT HELP ME WITH THE CHALLENGE I WAS PASSING THROUGH IN LIFE. BELOW ARE SOME OF HIS SERVICES THAT I CAN REMEMBER TO MENTION AS I DECIDE TO MENTION SOME OF THEM TO LET YOU READING THIS TESTIMONY ABOUT HOW REAL AND POWERFUL AND TRUSTWORTHY AKPE OSILAMA IS WHEN IT COMES TO SPELL CASTING. FRANKLY TO YOU ALL READERS, THERE IS NOTHING BEYOND HIS POWERS AS HE HAS RAISED KINGS AND QUEENS. SO MANY PEOPLE ARE TALKING AND GIVING TESTIMONIES ABOUT HIM ONLINE. GET HIM ON HIS EMAIL THAT IS AS FOLLOWS IN-CASE YOU NEED A GOOD TRUSTWORTHY SPELL CASTER TO HELP YOU:.( chiefpriestakpeosilamaspellcast@yahoo.com / akpeosilamaspells@gmail.com ) AKPE OSILAMA SPELL TEMPLE HAS THE SOLUTION TO ANY PROBLEM AND HIS SOLUTIONS ARE HARMLESS AND PERFECT *HE BRING BACK LOST LOVERS IN 24hrs.*REMOTE CONTROL OVER LOVERS.*ALL TYPES OF SPELL CASTING & VOODOO WORKER.*IS YOUR HEALER TAKING LONG TO SOLVE YOUR PROBLEMS? THIS IS YOUR CHANCE TO BE HELPED QUICKLY.*GET RID OF ANY WITCHCRAFT, BAD LUCK & CURSES.*EXPERT IN DISTANCE HEALING*JOB PROMOTION*IS SOMEBODY JEALOUS OF YOUR RELATIONSHIP?*ARE YOU BEING FORCED INTO A DIVORCE?*HE PREVENT BAD LUCK AND JEALOUSY.*WIN LOTTERIES.*HE CAN STOP SOMEONE INTERFERING WITH YOUR RELATIONSHIP.*DO YOU WANT TO HAVE CHILDREN OF YOUR CHOICE*DO YOU WANT QUICK MARRIAGE PROPOSAL?*HE CAN CLEAN PEOPLE HOUSES,BUSINESSES AND PROPERTIES FROM BAD LUCK.*DO YOU NEED EXCESSIVE SEXUAL POWER AND STRONG ERECTIONS. E.T.C AKPE OSILAMA IS A GOD SENT TO THIS WORLD AS HE RESTORED MY LOST JOB AND FAMILY THAT WAS SCATTERED FOR YEARS BACK. ALL I CAN SAY TO YOU NOW DR AKPE IS TO SAY I LOVE AND APPRECIATE YOUR HELP IN RESTORING BACK TO ME MY LOST JOB, MY HUSBAND AND CHILDREN THAT NEGLECTED ME. I DON'T REALLY KNOW WHERE TO START BY TELLING THIS GREAT SPELL CASTER CALLED DR AKPE OSILAMA THANK YOU AT ALL. BUT ALL I WANT TO SAY TO YOU ALL IN THE WORLD THAT HAVE LOST THE CONFIDENCE TO DEAL WITH SPELL CASTERS ONLINE, AFTER BEEN RIPPED OFF BY SEVERAL SPELL CASTERS BEFORE. I SAY SORRY TO YOU FOR THAT AS I WAS IN THE SAME MESS AS YOU BEFORE, BUT THANKS, HONOR, ADORATION, PRAISES AND A MONTH FULL OF APPRECIATION TO DR AKPE OSILAMA AS HE IS THE ONLY TRUSTWORTHY AND DEDICATED SPELL CASTER THAT HELP ME WITH THE CHALLENGE I WAS PASSING THROUGH IN LIFE. BELOW ARE SOME OF HIS SERVICES THAT I CAN REMEMBER TO MENTION AS I DECIDE TO MENTION SOME OF THEM TO LET YOU READING THIS TESTIMONY ABOUT HOW REAL AND POWERFUL AND TRUSTWORTHY AKPE OSILAMA IS WHEN IT COMES TO SPELL CASTING. FRANKLY TO YOU ALL READERS, THERE IS NOTHING BEYOND HIS POWERS AS HE HAS RAISED KINGS AND QUEENS. SO MANY PEOPLE ARE TALKING AND GIVING TESTIMONIES ABOUT HIM ONLINE. GET HIM ON HIS EMAIL THAT IS AS FOLLOWS IN-CASE YOU NEED A GOOD TRUSTWORTHY SPELL CASTER TO HELP YOU:.( chiefpriestakpeosilamaspellcast@yahoo.com / akpeosilamaspells@gmail.com ) AKPE OSILAMA SPELL TEMPLE HAS THE SOLUTION TO ANY PROBLEM AND HIS SOLUTIONS ARE HARMLESS AND PERFECT *HE BRING BACK LOST LOVERS IN 24hrs.*REMOTE CONTROL OVER LOVERS.*ALL TYPES OF SPELL CASTING & VOODOO WORKER.*IS YOUR HEALER TAKING LONG TO SOLVE YOUR PROBLEMS? THIS IS YOUR CHANCE TO BE HELPED QUICKLY.*GET RID OF ANY WITCHCRAFT, BAD LUCK & CURSES.*EXPERT IN DISTANCE HEALING*JOB PROMOTION*IS SOMEBODY JEALOUS OF YOUR RELATIONSHIP?*ARE YOU BEING FORCED INTO A DIVORCE?*HE PREVENT BAD LUCK AND JEALOUSY.*WIN LOTTERIES.*HE CAN STOP SOMEONE INTERFERING WITH YOUR RELATIONSHIP.*DO YOU WANT TO HAVE CHILDREN OF YOUR CHOICE*DO YOU WANT QUICK MARRIAGE PROPOSAL?*HE CAN CLEAN PEOPLE HOUSES,BUSINESSES AND PROPERTIES FROM BAD LUCK.*DO YOU NEED EXCESSIVE SEXUAL POWER AND STRONG ERECTIONS. E.T.C AKPE OSILAMA IS A GOD SENT TO THIS WORLD AS HE RESTORED MY LOST JOB AND FAMILY THAT WAS SCATTERED FOR YEARS BACK. ALL I CAN SAY TO YOU NOW DR AKPE IS TO SAY I LOVE AND APPRECIATE YOUR HELP IN RESTORING BACK TO ME MY LOST JOB, MY HUSBAND AND CHILDREN THAT NEGLECTED ME. I DON'T REALLY KNOW WHERE TO START BY TELLING THIS GREAT SPELL CASTER CALLED DR AKPE OSILAMA THANK YOU AT ALL. BUT ALL I WANT TO SAY TO YOU ALL IN THE WORLD THAT HAVE LOST THE CONFIDENCE TO DEAL WITH SPELL CASTERS ONLINE, AFTER BEEN RIPPED OFF BY SEVERAL SPELL CASTERS BEFORE. I SAY SORRY TO YOU FOR THAT AS I WAS IN THE SAME MESS AS YOU BEFORE, BUT THANKS, HONOR, ADORATION, PRAISES AND A MONTH FULL OF APPRECIATION TO DR AKPE OSILAMA AS HE IS THE ONLY TRUSTWORTHY AND DEDICATED SPELL CASTER THAT HELP ME WITH THE CHALLENGE I WAS PASSING THROUGH IN LIFE. BELOW ARE SOME OF HIS SERVICES THAT I CAN REMEMBER TO MENTION AS I DECIDE TO MENTION SOME OF THEM TO LET YOU READING THIS TESTIMONY ABOUT HOW REAL AND POWERFUL AND TRUSTWORTHY AKPE OSILAMA IS WHEN IT COMES TO SPELL CASTING. FRANKLY TO YOU ALL READERS, THERE IS NOTHING BEYOND HIS POWERS AS HE HAS RAISED KINGS AND QUEENS. SO MANY PEOPLE ARE TALKING AND GIVING TESTIMONIES ABOUT HIM ONLINE. GET HIM ON HIS EMAIL THAT IS AS FOLLOWS IN-CASE YOU NEED A GOOD TRUSTWORTHY SPELL CASTER TO HELP YOU:.( chiefpriestakpeosilamaspellcast@yahoo.com / akpeosilamaspells@gmail.com ) AKPE OSILAMA SPELL TEMPLE HAS THE SOLUTION TO ANY PROBLEM AND HIS SOLUTIONS ARE HARMLESS AND PERFECT *HE BRING BACK LOST LOVERS IN 24hrs.*REMOTE CONTROL OVER LOVERS.*ALL TYPES OF SPELL CASTING & VOODOO WORKER.*IS YOUR HEALER TAKING LONG TO SOLVE YOUR PROBLEMS? THIS IS YOUR CHANCE TO BE HELPED QUICKLY.*GET RID OF ANY WITCHCRAFT, BAD LUCK & CURSES.*EXPERT IN DISTANCE HEALING*JOB PROMOTION*IS SOMEBODY JEALOUS OF YOUR RELATIONSHIP?*ARE YOU BEING FORCED INTO A DIVORCE?*HE PREVENT BAD LUCK AND JEALOUSY.*WIN LOTTERIES.*HE CAN STOP SOMEONE INTERFERING WITH YOUR RELATIONSHIP.*DO YOU WANT TO HAVE CHILDREN OF YOUR CHOICE*DO YOU WANT QUICK MARRIAGE PROPOSAL?*HE CAN CLEAN PEOPLE HOUSES,BUSINESSES AND PROPERTIES FROM BAD LUCK.*DO YOU NEED EXCESSIVE SEXUAL POWER AND STRONG ERECTIONS. E.T.C AKPE OSILAMA IS A GOD SENT TO THIS WORLD AS HE RESTORED MY LOST JOB AND FAMILY THAT WAS SCATTERED FOR YEARS BACK. ALL I CAN SAY TO YOU NOW DR AKPE IS TO SAY I LOVE AND APPRECIATE YOUR HELP IN RESTORING BACK TO ME MY LOST JOB, MY HUSBAND AND CHILDREN THAT NEGLECTED ME. I DON'T REALLY KNOW WHERE TO START BY TELLING THIS GREAT SPELL CASTER CALLED DR AKPE OSILAMA THANK YOU AT ALL. BUT ALL I WANT TO SAY TO YOU ALL IN THE WORLD THAT HAVE LOST THE CONFIDENCE TO DEAL WITH SPELL CASTERS ONLINE, AFTER BEEN RIPPED OFF BY SEVERAL SPELL CASTERS BEFORE. I SAY SORRY TO YOU FOR THAT AS I WAS IN THE SAME MESS AS YOU BEFORE, BUT THANKS, HONOR, ADORATION, PRAISES AND A MONTH FULL OF APPRECIATION TO DR AKPE OSILAMA AS HE IS THE ONLY TRUSTWORTHY AND DEDICATED SPELL CASTER THAT HELP ME WITH THE CHALLENGE I WAS PASSING THROUGH IN LIFE. BELOW ARE SOME OF HIS SERVICES THAT I CAN REMEMBER TO MENTION AS I DECIDE TO MENTION SOME OF THEM TO LET YOU READING THIS TESTIMONY ABOUT HOW REAL AND POWERFUL AND TRUSTWORTHY AKPE OSILAMA IS WHEN IT COMES TO SPELL CASTING. FRANKLY TO YOU ALL READERS, THERE IS NOTHING BEYOND HIS POWERS AS HE HAS RAISED KINGS AND QUEENS. SO MANY PEOPLE ARE TALKING AND GIVING TESTIMONIES ABOUT HIM ONLINE. GET HIM ON HIS EMAIL THAT IS AS FOLLOWS IN-CASE YOU NEED A GOOD TRUSTWORTHY SPELL CASTER TO HELP YOU:.( chiefpriestakpeosilamaspellcast@yahoo.com / akpeosilamaspells@gmail.com ) AKPE OSILAMA SPELL TEMPLE HAS THE SOLUTION TO ANY PROBLEM AND HIS SOLUTIONS ARE HARMLESS AND PERFECT *HE BRING BACK LOST LOVERS IN 24hrs.*REMOTE CONTROL OVER LOVERS.*ALL TYPES OF SPELL CASTING & VOODOO WORKER.*IS YOUR HEALER TAKING LONG TO SOLVE YOUR PROBLEMS? THIS IS YOUR CHANCE TO BE HELPED QUICKLY.*GET RID OF ANY WITCHCRAFT, BAD LUCK & CURSES.*EXPERT IN DISTANCE HEALING*JOB PROMOTION*IS SOMEBODY JEALOUS OF YOUR RELATIONSHIP?*ARE YOU BEING FORCED INTO A DIVORCE?*HE PREVENT BAD LUCK AND JEALOUSY.*WIN LOTTERIES.*HE CAN STOP SOMEONE INTERFERING WITH YOUR RELATIONSHIP.*DO YOU WANT TO HAVE CHILDREN OF YOUR CHOICE*DO YOU WANT QUICK MARRIAGE PROPOSAL?*HE CAN CLEAN PEOPLE HOUSES,BUSINESSES AND PROPERTIES FROM BAD LUCK.*DO YOU NEED EXCESSIVE SEXUAL POWER AND STRONG ERECTIONS. E.T.C AKPE OSILAMA IS A GOD SENT TO THIS WORLD AS HE RESTORED MY LOST JOB AND FAMILY THAT WAS SCATTERED FOR YEARS BACK. ALL I CAN SAY TO YOU NOW DR AKPE IS TO SAY I LOVE AND APPRECIATE YOUR HELP IN RESTORING BACK TO ME MY LOST JOB, MY HUSBAND AND CHILDREN THAT NEGLECTED ME.
  69. Autor: AKPE OSILAMA SPELL TEMPLE HAS THE SOLUTION TO ANY PROBLEM AND HIS SOLUTIONS ARE HARMLESS AND PERFECT!!.Reach Dr Akpe Osilama the only know and approved spell caster on earth:. akpeosilamaspells@gmail.com ., Dne: 25. 7. 2023
    I DON'T REALLY KNOW WHERE TO START BY TELLING THIS GREAT SPELL CASTER CALLED DR AKPE OSILAMA THANK YOU AT ALL. BUT ALL I WANT TO SAY TO YOU ALL IN THE WORLD THAT HAVE LOST THE CONFIDENCE TO DEAL WITH SPELL CASTERS ONLINE, AFTER BEEN RIPPED OFF BY SEVERAL SPELL CASTERS BEFORE. I SAY SORRY TO YOU FOR THAT AS I WAS IN THE SAME MESS AS YOU BEFORE, BUT THANKS, HONOR, ADORATION, PRAISES AND A MONTH FULL OF APPRECIATION TO DR AKPE OSILAMA AS HE IS THE ONLY TRUSTWORTHY AND DEDICATED SPELL CASTER THAT HELP ME WITH THE CHALLENGE I WAS PASSING THROUGH IN LIFE. BELOW ARE SOME OF HIS SERVICES THAT I CAN REMEMBER TO MENTION AS I DECIDE TO MENTION SOME OF THEM TO LET YOU READING THIS TESTIMONY ABOUT HOW REAL AND POWERFUL AND TRUSTWORTHY AKPE OSILAMA IS WHEN IT COMES TO SPELL CASTING. FRANKLY TO YOU ALL READERS, THERE IS NOTHING BEYOND HIS POWERS AS HE HAS RAISED KINGS AND QUEENS. SO MANY PEOPLE ARE TALKING AND GIVING TESTIMONIES ABOUT HIM ONLINE. GET HIM ON HIS EMAIL THAT IS AS FOLLOWS IN-CASE YOU NEED A GOOD TRUSTWORTHY SPELL CASTER TO HELP YOU:.( chiefpriestakpeosilamaspellcast@yahoo.com / akpeosilamaspells@gmail.com ) AKPE OSILAMA SPELL TEMPLE HAS THE SOLUTION TO ANY PROBLEM AND HIS SOLUTIONS ARE HARMLESS AND PERFECT *HE BRING BACK LOST LOVERS IN 24hrs.*REMOTE CONTROL OVER LOVERS.*ALL TYPES OF SPELL CASTING & VOODOO WORKER.*IS YOUR HEALER TAKING LONG TO SOLVE YOUR PROBLEMS? THIS IS YOUR CHANCE TO BE HELPED QUICKLY.*GET RID OF ANY WITCHCRAFT, BAD LUCK & CURSES.*EXPERT IN DISTANCE HEALING*JOB PROMOTION*IS SOMEBODY JEALOUS OF YOUR RELATIONSHIP?*ARE YOU BEING FORCED INTO A DIVORCE?*HE PREVENT BAD LUCK AND JEALOUSY.*WIN LOTTERIES.*HE CAN STOP SOMEONE INTERFERING WITH YOUR RELATIONSHIP.*DO YOU WANT TO HAVE CHILDREN OF YOUR CHOICE*DO YOU WANT QUICK MARRIAGE PROPOSAL?*HE CAN CLEAN PEOPLE HOUSES,BUSINESSES AND PROPERTIES FROM BAD LUCK.*DO YOU NEED EXCESSIVE SEXUAL POWER AND STRONG ERECTIONS. E.T.C AKPE OSILAMA IS A GOD SENT TO THIS WORLD AS HE RESTORED MY LOST JOB AND FAMILY THAT WAS SCATTERED FOR YEARS BACK. ALL I CAN SAY TO YOU NOW DR AKPE IS TO SAY I LOVE AND APPRECIATE YOUR HELP IN RESTORING BACK TO ME MY LOST JOB, MY HUSBAND AND CHILDREN THAT NEGLECTED ME.
  70. Autor: Sera Tomas, Dne: 16. 7. 2023
    dobrý den přátelé, není problém bez řešení, ale pouze pokud hledáte pomoc na správných místech, měla jsem v manželství hrozný nepořádek, protože mě manžel po 5 letech manželství opustil kvůli jiné ženě a šokující je, že neměli jsme žádnou formu nedorozumění, okamžitě vím, že něco není v pořádku, protože ho prosím, aby se vrátil domů, ale odmítl a choval se ke mně divně, to mě přimělo vyhledat pomoc a měl jsem štěstí, že jsem narazil na sesilatele kouzel kontakt online to zahodil muž, který popsal, jak mu kouzelník Dr Ajayi pomohl k velké výhře v loterii. Vzal jsem kontakt na doktora Ajayi a vysvětlil mu svou situaci, zeptal se na několik otázek, na které dávám správné odpovědi, také jsem mu dal nějaké peníze na nákup věcí, které bude používat pro svou práci, a po třech dnech kouzla mám svého manžela se mnou doma, je to zázrak. kontaktujte Dr Ajayi na Viber / Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com
  71. Autor: Lora Bednář, Dne: 14. 7. 2023
    Přečtěte si více a kontaktujte doktora Isikolo pro problémy s láskou (https://isikolotemple.com) Jmenuji se Lora Bednář a jsem zde, abych ocenil doktora Isikolo. Vždy jsem měla se svým přítelem komplikovaný vztah. Tolikrát jsme se pohádali kvůli nejistotě na obou stranách a oddělili jsme se. Moc dobře jsem věděla, že ho stále miluji a potřebuji ho zpátky ve svém životě. Zanedbal mou prosbu a snahu dát věci do pořádku a dostal jsem informaci, že už se schází s jinou dámou. Situaci jsem nemohl pomoci, tak jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO a povídali jsme si a já jsem mi vše vysvětlil. Ujistil mě, že mi pomůže a zajistí, abych ho dostal zpátky ke mně. Neztrácel čas, aby mi pomohl, obnovil lásku a radost, kterou jsme sdíleli, a já jsem dostal svého muže zpět ke mně. Vím lépe, že vše, co tolik lidí říká o DR ISIKOLO, je vlastně pravda, když jsem dostal výsledek jeho práce za 48 hodin, jak slíbil. Věřte mi, že i vám může pomoci, pokud věříte. Takže ho teď kontaktujte. Jeho e-mailový kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp/Viber na +2348133261196
  72. Autor: A, Dne: 14. 7. 2023
    What a wonderful world we are living in, I still doubt this spell caster how he did it!!! I am so happy to let the whole world know how this powerful spell caster saved my marriage.Everything was going down the drain as my husband could not stop cheating on me with other women. It became used to always heating on me. I tried to make him stop, but I couldn’t help the situation, the more I tried, the harder it became. At times we will fight and go apart for some months and we will come back again just because of our kids. One day a friend told me about this spell caster who helped her too, his name is Dr.oku, she said he uses white magic spells to solve spiritual problems. I decided to give it a try, I contacted him and he told me it will take just 2 to 3 days and I will see great changes in my husband. He actually cast a spell, believe me after 2 to 3 days of the spell, my husband was confessing different names of women he has slept with. He begged for forgiveness and never to try it again. From that day till now, my mind is at rest. My husband dislikes every other woman on earth except me. And am so happy to have him for myself alone.The spell caster’s contact is okutemple@gmail.com or add him on whatsapp +2348163425519
  73. Autor: Edita Hudáček, Dne: 1. 7. 2023
    Ahoj všichni, jmenuji se Edita Hudáček. Můj manžel bydlel nějakou dobu v jiném bytě kvůli pracovnímu tlaku a byli jsme spolu velmi šťastní, i když od nás pár měsíců zůstal. Netušila jsem, že kolega z práce už s ním měl poměr, kvůli kterému se můj manžel z ničeho nic proti mně rozvedl. Věděl jsem, že něco není v pořádku, protože jsme se nikdy nemuseli tolik hádat ani hádat, aby odešel. Byl jsem traumatizován a hledám pomoc, abych se vypořádal se situací, která mě přivedla k DR ISIKOLO z chvály, které na něj lidé sypali online. Dlouze jsme diskutovali a on řekl vše, co jsem potřeboval vědět o tom, co se stalo, ao řádném postupu k vyřešení problémů. Splnil své sliby a dostal mého manžela zpět ke mně a rozvodový proces byl zrušen. Teď je k nám manžel zpátky doma a jsme spolu šťastní. Je opravdu úžasné, jak lidé mohou skutečně pomáhat druhým lidem, když jsou v nouzi. Může pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  74. Autor: Jessica, Dne: 23. 6. 2023
    I feel so blessed again in my marriage after Doctor Oku brought back my husband that separated with me for a good 3 months. Even though I have mouths all over my body, it won't be enough to thank Doctor Oku for his help in my life. My husband separated with me for 3 months and has been in pain and agony without him. So, I searched for help everywhere but nothing worked out, not until I meant Doctor Oku who I contacted online. I explained my situation to him and he promised that my husband will get back to me within 48 to 72 hours as long as my heart still beats for him. I believed in him and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when Doctor Oku said. He pleaded and said he needs me back and now we are living happily again for the past 9 months. Everyone out there reading my article that needs help should contact him... Email: okutemple@gmail.com or whatsApp him +2348163425519
  75. Autor: Jessica, Dne: 23. 6. 2023
    I feel so blessed again in my marriage after Doctor Oku brought back my husband that separated with me for a good 3 months. Even though I have mouths all over my body, it won't be enough to thank Doctor Oku for his help in my life. My husband separated with me for 3 months and has been in pain and agony without him. So, I searched for help everywhere but nothing worked out, not until I meant Doctor Oku who I contacted online. I explained my situation to him and he promised that my husband will get back to me within 48 to 72 hours as long as my heart still beats for him. I believed in him and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when Doctor Oku said. He pleaded and said he needs me back and now we are living happily again for the past 9 months. Everyone out there reading my article that needs help should contact him... Email: okutemple@gmail.com or whatsApp him +2348163425519
  76. Autor: Rosita Hanousek, Dne: 20. 6. 2023
    KDYŽ HLEDÁTE DŮVĚRYHODNÉHO SESLAVAČE KOUZEL, KTERÉ VÁM POMŮŽE ZÍSKAT SVÉHO EX ZPĚT, KONTAKTUJTE DR ISIKOLO. JEHO web (https://isikolotemple.com) Dobrý den všem, jmenuji se Rosita Hanousek. Bylo to na mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem emocionálně zničený a nevěděl jsem, co dělat, abych ho dostal zpět. Byl jsem v nouzi celé měsíce a hledal jsem pomoc odkudkoli, dokud jsem se nedozvěděl o DR ISIKOLO. Kontaktoval jsem ho a vysvětlil mu své problémy. Byl ochoten mi pomoci a naléhat na mě, abych dodržela procedury, aby mohl obnovit lásku mezi mnou a mým mužem a také zajistit, abychom byli oba zase zpátky k sobě. Splnil jsem všechny požadavky a on odvedl svou práci. Po 48 hodinách jsem dostal SMS od mého přítele s žádostí o rande, abychom mohli věci vyhodit do koše. Nyní jsme opět spolu a to vše díky DR ISIKOLO. Může vám také pomoci, pokud jste ochotni věřit a zůstat v naději. Stačí mu poslat e-mail na: isikolosolutionhome@ gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348133261196
  77. Autor: Karel Bortelová, Dne: 13. 6. 2023
    MŮJ MANŽEL ODEŠEL A DR ISIKOLO HO VRÁTIL KE MNĚ A JSEM ZAHRNUTA A MUSELA ŠÍŘIT DOBRÉ ZPRÁVY Jmenuji se Karel Bortelová. Když mě můj muž opustil, byla jsem traumatizovaná a zlomená a nemohla jsem se celé měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že budu moci začít znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nevyšlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět ke mně. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR ISIKOLO z různých pohledů a četl jsem o něm. Dali jsme se do řeči a já jsem ho přiměl pochopit vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem, a hned po 48 hodinách, jak slíbil, mě můj muž vyhledal, dali jsme si řeč a on přišel dolů, aby mě viděl, kde jsem, vymysleli jsme věci a stali se zase spolu šťastní. DR ISIKOLO je důvěryhodný a můž
  78. Autor: Edna Houdek, Dne: 7. 6. 2023
    Přečtěte si více a kontaktujte doktora Isikolo pro problémy s láskou (https://isikolotemple.com) Jmenuji se Edna Houdek a jsem zde, abych ocenil doktora Isikolo. Vždy jsem měla se svým přítelem komplikovaný vztah. Tolikrát jsme se pohádali kvůli nejistotě na obou stranách a oddělili jsme se. Moc dobře jsem věděla, že ho stále miluji a potřebuji ho zpátky ve svém životě. Zanedbal mou prosbu a snahu dát věci do pořádku a dostal jsem informaci, že už se schází s jinou dámou. Situaci jsem nemohl pomoci, tak jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO a povídali jsme si a já jsem mi vše vysvětlil. Ujistil mě, že mi pomůže a zajistí, abych ho dostal zpátky ke mně. Neztrácel čas, aby mi pomohl, obnovil lásku a radost, kterou jsme sdíleli, a já jsem dostal svého muže zpět ke mně. Vím lépe, že vše, co tolik lidí říká o DR ISIKOLO, je vlastně pravda, když jsem dostal výsledek jeho práce za 48 hodin, jak slíbil. Věřte mi, že i vám může pomoci, pokud věříte. Takže ho teď kontaktujte. Jeho e-mailový kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp/Viber na +2348133261196.
  79. Autor: Petr Buzek, Dne: 31. 5. 2023
    Potřebuješ půjčku???? Osobní půjčky nebo obchodní půjčky ???? Mluv o tom o tom. Kontaktní jméno: Pan Petr Buzek, pokud máte zájem, kontaktujte nás na adrese :::::: petrbuzekloanfirm@gmail.com WhatsApp nyní: +639773415435
  80. Autor: Martina Bonucci , Dne: 19. 5. 2023
    Dobrý den! Jsem Martina Bonucci a toto je můj příběh. Po 3 letech rozpadlého manželství mě manžel opustil se třemi dětmi a můj život byl zničen. Chtěl jsem to všechno ukončit, málem jsem spáchal sebevraždu, protože jsem byl tak depresivní. Celou tu dobu jsem byl tak emocionálně depresivní a život mi připadal bezvýznamný. V osudný den jsem při brouzdání po internetu narazil na několik svědectví o doktoru Udamovi. Někteří lidé svědčili, že to přivedlo jejich Ex zpět, někteří svědčili, že to obnovuje dělohu a léčí nemoci pomocí jeho bylin. Víc mě zajímalo usmíření s manželem, které Dr. Udama umožnil za 3 dny. Nyní je můj manžel zpět a od té doby žijeme šťastně. Děkuji. Zde zanechám váš kontakt na všechny. E-mail: udamaada@gmail.com Volejte / Whatsapp: +27 65 897 8226
  81. Autor: Martina Bonucci , Dne: 18. 5. 2023
    Dobrý den! Jsem Martina Bonucci a toto je můj příběh. Po 3 letech rozpadlého manželství mě manžel opustil se třemi dětmi a můj život byl zničen. Chtěl jsem to všechno ukončit, málem jsem spáchal sebevraždu, protože jsem byl tak depresivní. Celou tu dobu jsem byl tak emocionálně depresivní a život mi připadal bezvýznamný. V osudný den jsem při brouzdání po internetu narazil na několik svědectví o doktoru Udamovi. Někteří lidé svědčili, že to přivedlo jejich Ex zpět, někteří svědčili, že to obnovuje dělohu a léčí nemoci pomocí jeho bylin. Víc mě zajímalo usmíření s manželem, které Dr. Udama umožnil za 3 dny. Nyní je můj manžel zpět a od té doby žijeme šťastně. Děkuji. Zde zanechám váš kontakt na všechny. E-mail: udamaada@gmail.com Volejte / Whatsapp: +27 65 897 8226
  82. Autor: Anna Rasimaviciene, Dne: 4. 5. 2023
    MŮJ PŘÍTEL SE KE MNĚ DOSTAL S POMOCÍ DR ISIKOLO A JSEM SKUTEČNĚ Zdrcen Ahoj všichni, jsem Anna Rasimaviciene. Když se ztratila veškerá naděje na to, aby můj vztah mezi mnou a mým přítelem znovu fungoval, šel jsem na internet a hledal jsem pomoc a přečetl jsem si a kontaktoval DR ISIKOLO, který přišel a vše napravil a zůstane mnou po zbytek mého života oceňován. Příliš mnohokrát jsem prošla emocionálním traumatem kvůli nekonečným problémům, které jsem měla se svým mužem, a to vedlo k našemu rozchodu, a proto jsem vyhledala pomoc a dozvěděla se o DR ISIKOLO, který mě zachránil. Řekl mi postupy a vyzval mě, abych dodržel, což jsem s radostí udělal a nezdržoval proces řešení mých problémů a výsledek jsem dostal za pouhé 2 dny, jak mě ujistil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde, protože je příliš dobrý v pomoci lidem. Je pravdomluvný a čestný, takže mu nyní pošlete SMS přes WhatsApp: +234-8133261196 nebo jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com
  83. Autor: Sonia Bobby, Dne: 1. 5. 2023
    Děkuji ti chubygreat, že jsi mi pomohl, kéž ti Bůh i nadále dává sílu pokračovat v této práci. Kontaktoval jsem chubygreat, když jsem se o něm dozvěděl a co může dělat a co dělá, rozhodl jsem se ho kontaktovat o pomoc prostřednictvím tohoto e-mailu: chubygreat@gmail.com a promluvili jsme si. Řekla jsem mu, čemu v tu chvíli čelím, protože můj manžel se chystal podat žádost o rozvod, protože se pořád hádáme kvůli paní, se kterou ho vždycky najdu. Řekl mi, že podá žádost o rozvod, vyžene mě a přivede druhou dámu, řekl jsem chubygreat vše, čím jsem procházel prostřednictvím chatu, dal mi své číslo +2349056504566 několikrát jsem mu zavolal, dokud neměl volno k práci pro mě a řekl mi, co potřebuji zajistit a co budu dělat, dal mi sedmdesát dva (72) hodin, abychom byli v pořádku a normální, jak jsme zvyklí. Děkuji chubygreat za to celý svůj život a jsem vděčný. Pokud se chcete dostat do chubygreat, stačí kontaktovat tyto údaje e-mailem na chubygreat@gmail.com a zavolat na +2349056504566 a uvidíte, jak jsem v něm šťastný a naplněný. kontaktujte chubygreat nyní a buďte vděční celý svůj život.
  84. Autor: Sonia Bobby, Dne: 1. 5. 2023
    Děkuji ti chubygreat, že jsi mi pomohl, kéž ti Bůh i nadále dává sílu pokračovat v této práci. Kontaktoval jsem chubygreat, když jsem se o něm dozvěděl a co může dělat a co dělá, rozhodl jsem se ho kontaktovat o pomoc prostřednictvím tohoto e-mailu: chubygreat@gmail.com a promluvili jsme si. Řekla jsem mu, čemu v tu chvíli čelím, protože můj manžel se chystal podat žádost o rozvod, protože se pořád hádáme kvůli paní, se kterou ho vždycky najdu. Řekl mi, že podá žádost o rozvod, vyžene mě a přivede druhou dámu, řekl jsem chubygreat vše, čím jsem procházel prostřednictvím chatu, dal mi své číslo +2349056504566 několikrát jsem mu zavolal, dokud neměl volno k práci pro mě a řekl mi, co potřebuji zajistit a co budu dělat, dal mi sedmdesát dva (72) hodin, abychom byli v pořádku a normální, jak jsme zvyklí. Děkuji chubygreat za to celý svůj život a jsem vděčný. Pokud se chcete dostat do chubygreat, stačí kontaktovat tyto údaje e-mailem na chubygreat@gmail.com a zavolat na +2349056504566 a uvidíte, jak jsem v něm šťastný a naplněný. kontaktujte chubygreat nyní a buďte vděční celý svůj život.
  85. Autor: Sonia Bobby, Dne: 1. 5. 2023
    Děkuji ti chubygreat, že jsi mi pomohl, kéž ti Bůh i nadále dává sílu pokračovat v této práci. Kontaktoval jsem chubygreat, když jsem se o něm dozvěděl a co může dělat a co dělá, rozhodl jsem se ho kontaktovat o pomoc prostřednictvím tohoto e-mailu: chubygreat@gmail.com a promluvili jsme si. Řekla jsem mu, čemu v tu chvíli čelím, protože můj manžel se chystal podat žádost o rozvod, protože se pořád hádáme kvůli paní, se kterou ho vždycky najdu. Řekl mi, že podá žádost o rozvod, vyžene mě a přivede druhou dámu, řekl jsem chubygreat vše, čím jsem procházel prostřednictvím chatu, dal mi své číslo +2349056504566 několikrát jsem mu zavolal, dokud neměl volno k práci pro mě a řekl mi, co potřebuji zajistit a co budu dělat, dal mi sedmdesát dva (72) hodin, abychom byli v pořádku a normální, jak jsme zvyklí. Děkuji chubygreat za to celý svůj život a jsem vděčný. Pokud se chcete dostat do chubygreat, stačí kontaktovat tyto údaje e-mailem na chubygreat@gmail.com a zavolat na +2349056504566 a uvidíte, jak jsem v něm šťastný a naplněný. kontaktujte chubygreat nyní a buďte vděční celý svůj život.
  86. Autor: Sonia Bobby, Dne: 1. 5. 2023
    Děkuji ti chubygreat, že jsi mi pomohl, kéž ti Bůh i nadále dává sílu pokračovat v této práci. Kontaktoval jsem chubygreat, když jsem se o něm dozvěděl a co může dělat a co dělá, rozhodl jsem se ho kontaktovat o pomoc prostřednictvím tohoto e-mailu: chubygreat@gmail.com a promluvili jsme si. Řekla jsem mu, čemu v tu chvíli čelím, protože můj manžel se chystal podat žádost o rozvod, protože se pořád hádáme kvůli paní, se kterou ho vždycky najdu. Řekl mi, že podá žádost o rozvod, vyžene mě a přivede druhou dámu, řekl jsem chubygreat vše, čím jsem procházel prostřednictvím chatu, dal mi své číslo +2349056504566 několikrát jsem mu zavolal, dokud neměl volno k práci pro mě a řekl mi, co potřebuji zajistit a co budu dělat, dal mi sedmdesát dva (72) hodin, abychom byli v pořádku a normální, jak jsme zvyklí. Děkuji chubygreat za to celý svůj život a jsem vděčný. Pokud se chcete dostat do chubygreat, stačí kontaktovat tyto údaje e-mailem na chubygreat@gmail.com a zavolat na +2349056504566 a uvidíte, jak jsem v něm šťastný a naplněný. kontaktujte chubygreat nyní a buďte vděční celý svůj život.
  87. Autor: Tanya Monroe , Dne: 27. 4. 2023
    Chci, aby svět poznal skvělého muže, kterého většina lidí zná jako pána voodoo, který má dokonalé řešení problémů vztahů, manželství a zdravotních problémů. Hlavním důvodem, proč jsem šla k pánovi voodoo, bylo hledat řešení, jak přivést svého manžela zpět a otěhotnět, protože mě manžel opustil, protože jsem po 14 letech manželství nemohla otěhotnět. Nedávno jsem na internetu četl pár svědectví o tom, že někteří lidé napsali o voodoo Lord, velmi mě to potěšilo a rozhodl jsem se požádat o pomoc. Dokonale udělal svou práci, když přiměl mého manžela, aby se ke mně vrátil a požádal o odpuštění, o několik měsíců později jsem otěhotněla. Nyní jsem hrdou matkou dvojčat, chlapce a dívky, a můj manžel mě nikdy nepřestal milovat a žijeme spolu velmi šťastní. Nemohu přestat zveřejňovat jeho jméno na internetu kvůli dobré práci, kterou pro mě udělal. Každý, kdo potřebuje jeho pomoc, by ho měl kontaktovat prostřednictvím e-mailu [voodooconnect60@gmail.com] nebo si ho přidat na whatsapp [+234 8097014925]  Můžete ho kontaktovat ještě dnes, aby vyřešil vaše problémy a zůstal navždy šťastný.
  88. Autor: Hilda Rosales, Dne: 24. 4. 2023
    Můj muž začal chodit s jinými dívkami a projevoval mi chladnou lásku, při několika příležitostech mi vyhrožoval, že se se mnou rozejde, pokud se ho odvážím zeptat na jeho poměr s jinými dívkami, byla jsem totálně zničená a zmatená, dokud to můj starý přítel neřekl já o kouzelníkovi na internetu Dr Ilekhojie, který pomáhá lidem s jejich vztahem a manželským problémem pomocí sil lásky a usmíření Kouzla, zpočátku jsem pochyboval, jestli něco takového vůbec existuje, ale rozhodl jsem se to zkusit, Když ho kontaktuji, řekl mi vše, co jsem potřeboval udělat, a já jsem to udělal a pomohl mi seslat kouzlo na usmíření a do 28 hodin se mi můj přítel vrátil a začal se omlouvat, teď přestal chodit s holkama a je se mnou navždy. Zde jsou jeho kontakty Whatsapp (+2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com
  89. Autor: Kylie Thiago, Dne: 18. 4. 2023
    Trvalo mi, když jsem se dostal na místo, kde jsem byl naprosto zlomený, abych viděl, že mu musím říct, čemu jsem ve svém manželství čelil. Udělal jsem válečný pokoj ve skříni v ložnici a šel jsem přímo ke Zdroji! Mnohokrát to bylo těžké; můj manžel byl stále doma a nepodporoval mě a přesto se chtěl rozvést, ale věděla jsem, že to málo, co mám, by mě a mou dceru uživilo. Pak náhle minulou sobotu přišlo kouzlo usmíření doktora Ilekhojiese, aby se rozhodl, zda by nás opustil nebo pracoval na našem manželství. Teprve kouzlem usmíření skutečně řekl, že se stále chce oženit, a zrušil smlouvu na dům, který se chystal koupit v Hemet California! S kouzlem usmíření doktora Ilekhojiese není nic nemožné. Nikdy se nevzdávej!" pokud máte problémy ve vašem manželství, kontaktujte doktora Ilekhojie. E-mailová adresa gethelp05@gmail.com nebo se obraťte na jeho přímé telefonní číslo +2348147400259
  90. Autor: Ruth Van , Dne: 13. 4. 2023
    Chci jen využít další příležitost, abych svědčil o tom, co pro mě tento skvělý kouzelník chubygreat znovu udělal. Když jsem ho poprvé kontaktoval, pomohl mi obnovit můj domov svými pravomocemi a nyní mi znovu pomohl získat přestup na místo mého pracoviště. Nyní je to pro mě další úroveň kvůli tomuto skvělému kouzelníkovi. kontaktujte ho nyní a požádejte ho o pomoc s jeho údaji chubygreat@gmail.com, můžete také požádat o pomoc na WhatsApp +2349056504566, který je schopen sám.
  91. Autor: Ruth Van , Dne: 13. 4. 2023
    Chci jen využít další příležitost, abych svědčil o tom, co pro mě tento skvělý kouzelník chubygreat znovu udělal. Když jsem ho poprvé kontaktoval, pomohl mi obnovit můj domov svými pravomocemi a nyní mi znovu pomohl získat přestup na místo mého pracoviště. Nyní je to pro mě další úroveň kvůli tomuto skvělému kouzelníkovi. kontaktujte ho nyní a požádejte ho o pomoc s jeho údaji chubygreat@gmail.com, můžete také požádat o pomoc na WhatsApp +2349056504566, který je schopen sám.
  92. Autor: Cristina, Dne: 13. 4. 2023
    Odmítl mě můj čtyřletý manžel, tolik mě to bolí, byla jsem pořád zanedbávána, konfrontovala jsem svého manžela a on řekl, že to nefunguje a potřebuje rozvod. Cítila jsem se v depresi a potřebovala jsem řešení, protože ho tak moc miluji. Šel jsem online pro řešení nebo radu, když jsem narazil na stránku s svědectvím. Lidé s podobným problémem jako já. Měl jsem štěstí, že mi jedna paní nechala e-mail, na který se mám obrátit, udělal jsem odvážný krok, protože jsem byl tak depresivní a měl jsem chuť umřít. Kontaktovala jsem doktora Ilekhojie, který pro mě provedl usmíření, a můj manžel se vrátil domů a prosil mě o odpuštění. Dnes jsme spolu 3 měsíce poté, co bylo provedeno kouzlo usmíření a můj manžel se nikdy nezměnil směrem k lásce ke mně. Kontaktujte doktora Ilekhojieho dnes prostřednictvím e-mailu: gethelp05@gmail.com nebo WhatsApp/zavolejte na toto číslo +2348147400259 pro další otázky. Pomoc
  93. Autor: Lora Caymanová, Dne: 11. 4. 2023
    Můj manžel mě a mého syna opustil a nikdy se nevrátil, dokud nezasáhl DR ISIKOLO. Můj příběh se neliší od ostatních, kteří si našli čas na to, aby se o něm podělili se světem. Měla jsem manželské problémy s manželem, kvůli kterému mě opustil a odcestoval do jiného města. V určitém okamžiku jsem byl v depresi a dostal jsem pomoc odnikud, dokud jsem nepřišel do kontaktu s doktorem Isikolem, který mi pomohl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým partnerem a po 2 dnech jsem ho dostal zpět, jak slíbil. Stejně jako všichni ostatní, kteří o něm mluví, jsem zde, abych o něm řekl dobro a poděkoval mu za to, že mi znovu přinesl radost do života. Neselže, když se mu pokusíte pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp/Telegram: +2348133261196 nebo mu můžete poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com
  94. Autor: Fiorenza Elmas, Dne: 3. 4. 2023
    Byl jsem posledním člověkem na světě, který přijal skutečnost, že kouzla existují nebo fungují, dokud jsem nebyl odkázán na doktora Ilekhojieho, který pomohl tolika lidem svými mocnými kouzly na usmíření. Nezbylo mi nic jiného, než to zkusit, protože 3 měsíce po rozvodu jsem byl v práci degradován z deprese a nesoustředěnosti. Nevím, co mám dělat, abych ho dostal zpět, ale děkuji Bohu, že použil doktora Ilekhojieho, aby mi do 48 hodin vrátil moje štěstí a milostný život. Zrovna minulý týden jsem zde byl povýšen zpět na svou pozici a jsem zde, abych se podělil o svou vlastní zkušenost s tímto mužem jménem doktor Ilekhojie. Nevím, čím si dnes procházíš, ale vím, že v každé situaci je vždy cesta ven. Kontaktujte doktora Ilekhojie prostřednictvím TEXTU NEBO WHATSAPP MESSENGER na čísle: +2348147400259 a e-mailu na: gethelp05@gmail.com
  95. Autor: Mariana Jindrák, Dne: 29. 3. 2023
    Zkontrolujte a kontaktujte nejčestnějšího a nejmocnějšího kouzelníka jménem Dr Isikolo prostřednictvím webové stránky (https://isikolotemple.com) Jmenuji se Mariana Jindrák a vše v pořádku, vážím si pana doktora Isikola, který mi svými skvělými schopnostmi pomohl obnovit můj domov a štěstí, které jsem sdílela se svým manželem, a je to opravdu něco, za co jsem navždy vděčná. Stalo se, že jsem byla téměř rok bezmocná a skleslá, když mě manžel opustil kvůli manželským problémům, se kterými jsme se setkali. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych zachránil své manželství a nic nefungovalo, dokud mě nezachránil DR ISIKOLO. Pomohl mi a láska a štěstí, které jsem sdílela se svým mužem, byly obnoveny a ještě úžasněji. Vím, že to zní divně, pokud opravdu může někomu pomoci, ale je 100% zaručeno, že vás nezklame, když vás ujišťuje, že po 48 hodinách budete mít požadované výsledky. Může vám také pomoci, pokud mu k tomu dáte příležitost. pošlete mu e-mail nyní prostřednictvím: isikolosolutionhome@ gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196.
  96. Autor: Karel Bortelová, Dne: 27. 3. 2023
    MŮJ MANŽEL ODEŠEL A DR ISIKOLO HO VRÁTIL KE MNĚ A JSEM ZAHRNUTA A MUSELA ŠÍŘIT DOBRÉ ZPRÁVY Jmenuji se Karel Bortelová. Když mě můj muž opustil, byla jsem traumatizovaná a zlomená a nemohla jsem se celé měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že budu moci začít znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nevyšlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět ke mně. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR ISIKOLO z různých pohledů a četl jsem o něm. Dali jsme se do řeči a já jsem ho přiměl pochopit vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem, a hned po 48 hodinách, jak slíbil, mě můj muž vyhledal, dali jsme si řeč a on přišel dolů, aby mě viděl, kde jsem, vymysleli jsme věci a stali se zase spolu šťastní. DR ISIKOLO je důvěryhodný a může pomoci i vám, pokud se na něj s čímkoli obrátíte. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo ho kontaktovat e-mailem: isikolosolutionhome@gmail.com
  97. Autor: Olivia Matis, Dne: 23. 3. 2023
    Můj manžel mě a moje děti opustil, protože jsme měli tolik hádek a hádek. Jeho matka byla také proti mému sňatku s ním. Tolik jsem ho miloval a měl velkou naději, že spolu vybudujeme světlou budoucnost. Čekal jsem 6 měsíců a nikdy se mi nevrátil. Takže jsem musel kontaktovat doktora Ilekhojie, který udělal vše, co bylo v jeho silách, aby nás znovu spojil a obnovil lásku a spojení, které jsme kdysi sdíleli. Po 3 dnech se vrátil domů, jak mě ujistil doktor Ilekhojie, a já jsem opravdu ohromen jeho úžasnými činy. I vy můžete získat tuto skvělou pomoc a žít tak, abyste mu byli vděční, protože nikdy nikoho nezklame. Kontaktujte doktora Ilekhojie. E-mail: gethelp05@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348147400259
  98. Autor: Roze Lettavia, Dne: 22. 3. 2023
    Byla jsem na pokraji ztráty manželství, když do toho vstoupil doktor Ilekhojie. Můj manžel požádal o rozvod po nekonečném sporu a citovém týrání, které jsme oba trpěli kvůli nedorozuměním. Odešel z domu a odmítl se vrátit. Hledala jsem skutečné řešení s vědomím, že nechci trpět další nouze kvůli rozvodovým případům a ztrátě mého 12 letého manžela. Dodržel jsem jeho postupy pro usmíření, které bylo velmi snadné. Láska a spojení mezi mnou a mým partnerem byly obnoveny a on se vrátil a požádal o zrušení rozvodu. Je pravdou, že doktor Ilekhojie je čestný a transparentní v pomoci lidem a i vy, když si toto přečtete, můžete získat řešení, které ve svém manželství nebo vztahu hledáte. kontaktujte ho pro pomoc hned. Zde je jeho kontakt. WhatsApp: +2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com
  99. Autor: Alora Rivas, Dne: 17. 3. 2023
    Minulý týden se se mnou rozešel můj 2letý přítel. Nejedl jsem a s nikým jsem nemluvil, hodně jsem plakal, byl jsem tak deprimovaný a vystresovaný, že jsem kvůli všemu stresu a depresím skončil v nemocnici. Jednoho dne jsem na internetu hledala tipy na lásku, protože ho hluboce miluji a záleží mi na něm a chci, abychom byli zase spolu jako pár. Našel jsem mocného muže jménem Ilekhojie, který vyřešil tolik vztahových problémů……tak jsem ho kontaktoval a vše mu vysvětlil, pak mi doktor Ilekhojie řekl, že se ke mně vrátí do 48 hodin poté, co mi pomůže s kouzlem na usmíření. Fungovalo to perfektně, jak slíbil, a David se vrátil a začal mě žádat, abych ho přijal zpět. Jsem teď tak šťastný, že doktor Ilekhojie udělal, co slíbil. Kontaktujte doktora Ilekhojie jako jeho 100% zaručený a účinný. Napište mu na (gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259
  100. Autor: Regina, Dne: 17. 3. 2023
    Jak jsem získala svého bývalého manžela zpět poté, co mě a naše děti opustil „Doporučuji, abyste si přečetla mé svědectví. Jsem Regina Brian a jsem tak nadšená, že se můj manžel vrátil poté, co mě opustil kvůli jiné ženě. Můj manžel měl poměr s kolegou a já svého manžela tolik miluji, ale podvedl mě se svým kolegou a tato dívka, myslím, používá na mého manžela čarodějnictví nebo černou magii, aby mě nenáviděl, a bylo to tak kritické a bez apeluji, dnem i nocí pláču, aby mi Bůh seslal pomoc, abych přivedl mého manžela zpět! Byla jsem opravdu naštvaná a potřebovala jsem pomoc, a tak jsem hledala pomoc online a narazila na webovou stránku, která naznačovala, že by Dr. Sunny mohla pomoci rychle najít svého manžela. Tak jsem měl pocit, že to musím zkusit. Kontaktoval jsem ho a on mi řekl, co mám dělat a já to udělal, a pak pro mě udělal kouzlo lásky. O 48 hodin později mi můj manžel opravdu zavolal a řekl, že mi tak moc chybí, můj bože! Byla jsem tak šťastná a dnes jsem zase šťastná se svým mužem a žijeme spolu šťastně a děkuji mocnému sesilateli DR SUNNYMU, je tak mocný a rozhodla jsem se zde sdílet svůj příběh. pokud jste tady a váš milenec vás odmítne nebo se váš manžel přestěhuje k jiné ženě, už neplačte, obraťte se na DR SUNNY, aby vám pomohla. Zde je jeho kontakt, pošlete mu e-mail drsunnydsolution1@gmail.com Můžete také WhatsApp na +2348082943805
  101. Autor: Aurelia Daiva, Dne: 16. 3. 2023
    Našel jsem božského pomocníka, který je velmi skutečný, upřímný a dělá to, co říká, že udělá, trvalo pár dní, než moje kouzlo vyšlo najevo a výsledky jsou úžasné... žehnej vám a Bůh vás udrží v bezpečí a zdraví . S pomocí doktora Ilekhojieho jsem získal svého bývalého zpět. Celý svůj život jsem nikdy nic takového neviděl. Cítím se velmi šťastný a naplněný Udělal jsem správné rozhodnutí. Je to tak skutečné a silné!! Whatsapp ho přímo +2348147400259). Pokud chcete bezpodmínečnou lásku, musíte se zcela odevzdat. Láska je závazek, ne cit. Poznejte rozdíl. Vztahy vyžadují vážný závazek, který většina nemá. Manželství je ještě těžší a většina z nich není schopna zvládnout povinnosti být loajální, věrná, oddaná a oddaná svému manželovi a vašemu společnému životu, protože to je vaše priorita a na ničem jiném nezáleží. Obraťte se na doktora Ilekhojie a najděte řešení vašich problémů v manželství nebo ve vztahu E-mail: gethelp05@gmail.com
  102. Autor: Camila Acuna, Dne: 13. 3. 2023
    Před pár týdny jsem si začala všímat podivného chování svého manžela a zjistila jsem, že se můj manžel s někým vídá. Začal se vracet pozdě z práce, už se o mě ani o děti skoro nestaral, někdy jde ven a nevrátí se domů ani asi 2-3 dny. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych tento problém napravil, ale vše bez úspěchu. Byl jsem velmi znepokojený a potřeboval jsem pomoc. Když jsem jednoho dne brouzdal internetem, narazil jsem na webovou stránku, která naznačovala, že doktor Ilekhojie může pomoci vyřešit manželské problémy, obnovit narušené vztahy a tak dále. Kontaktoval jsem ho a on mi slíbil, že mi pomůže s kouzlem usmíření. Udělal jsem vše, o co mě požádal, a stejně jako v případě Rodicase mám výsledky. Začal se přiznávat ke všemu, co dělal, a požádal mě, abych mu dal druhou šanci na nápravu. Díky doktorce Ilekhojie je můj manžel nyní milující a odpovědnější. Obraťte se na doktora Ilekhojie s těmito kontakty Whatsapp +2348147400259 nebo e-mailem: gethelp05@gmail.com
  103. Autor: Elena Barreto, Dne: 8. 3. 2023
    DR ISIKOLO JE JEDINÝ SPOLEHLIVÝ A DOSTATEČNĚ ČESTNÝ, ABY VÁM ZPĚT VAŠEHO EX PARTNERA ZÍSKAL Nikdy jsem netušila, že mám velkou šanci, že budu mít svého muže zpátky, dokud jsem nepotkala DR ISIKOLO. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem zničený a nemohl jsem se dostat zpět. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že to bylo neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že miluji někoho jiného. Takže jsem musel vyhledat pomoc u DR ISIKOLO, který mi dal privilegium zajistit, aby moje touhy srdce byly splněny. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho závazná a nikdy nezklame, když komukoli slíbí 48 hodin, kdy dostane výsledek, což mě ohromilo, když se můj vlastní výsledek projevil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +234-8133261196.
  104. Autor: Olivia, Dne: 7. 3. 2023
    Chci poděkovat velmi schopnému spisovateli DR Zaka, který mi pomáhá přivést mého manžela zpět ke mně. Před pár měsíci jsem měl vážný problém s mužem, že odešel z domu a začal chodit s jinou ženou. zůstal s tou ženou, snažil jsem se, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale všechno moje úsilí bylo bezvýsledné až do dne, kdy můj přítel přišel ke mně domů a řekl vše, co se stalo mezi ní a jeho manželem, pak mi to řekla mocná spisovatelka, která jí pomohla v tváří v tvář stejnému problému, pak jsem kontaktovala DR Zaka a řekla jsem mu každou myšlenku a on mi řekl, ať se znovu netrápím, že se můj manžel vrátí ke mně poté, co řekl kouzlo, které jsem považoval za vtip. Po dokončení kouzla mi řekl, že právě dokončil kouzlo, a k mému úžasu se do 48 hodin můj manžel skutečně vrátil a prosil mě, abych mu odpustila. Můžete mu poslat e-mail na adresu drzakapricedsolution@gmail.com můžete si jej také prohlédnout na Whatsapp na čísle +2348082943805
  105. Autor: MRS GEORGE, Dne: 9. 2. 2023
    JMENUJI SE PANÍ GEORGE Z IRSKA, CHCI ZVLÁŠTNĚ PODĚKOVAT TOMTO SKVĚLÉMU KOUZELNÍKU ZVANÉMU DR BABATUNDE. POKUD POTŘEBUJETE SKUTEČNÉHO A SKUTEČNÉHO KOUZELNÍKA, KTERÝ VÁM MŮŽE PŘIVRÁTIT SVÉHO BÝVALÉHO MILENKA CO NEJDŘÍVE, PAK KONTAKTUJTE TOHOTO SKVĚLÉHO SPELLMANA DR BABATUNDE, KTERÝ MI DO 48 HODIN PŘIVRÁTIL ZPĚT. JEHO KONTAKTNÍ E-MAILOVÁ ADRESA : *drbabatunde10@gmail.com* WHATSAPP *+27619642218* Ještě jednou děkuji, DR BABATUNDE
  106. Autor: fatima, Dne: 14. 3. 2022
    Přečtěte si prosím a také kontaktujte Dr. Sunny, pokud potřebujete silné kouzlo lásky k vyřešení vašeho rozpadlého vztahu. Když jsem byla v šestém měsíci těhotenství s druhým dítětem, rozvedla jsem se s manželem. Od početí našeho prvního dítěte jsme se neustále hádali a hádali, ona už od něj nemilovala žádnou lásku ani důvěru, tak se se mnou rozvedl. A celou tu dobu jsem zkoušel všechny různé prostředky, jak ho dostat zpět, také jsem vyzkoušel několik různých kouzelných kol v zemi mého bydliště, ale žádné z nich mi Toma nedokázalo vrátit. Byl to pouze Dr. Sunny, kdo zaručil naléhavé seslání kouzla na 48 hodin a ujistil mě, že můj manžel bude znovu se mnou. Píši vám, abych vám poděkoval a poděkoval za to, že dodržíte své sliby a že jste použili svou nadanou a velkou sílu, abyste ho přivedli zpět domů. Byl jsem nadšený, když jsem věděl, že se specializujete na slučování milenců. Děkuji vám, pane, že jste mi pomohl v nejhorších časech mého života, že jsem byl tak skvělý kouzelník a že mi dal kouzlo lásky, které mi přineslo tolik radosti v mém manželství. Můj manžel je zpět a já slibuji, že už mě nikdy neopustím. Pokud pochybujete o jeho schopnostech, věřte mi. Měl bys mít šanci. Vyplácí se to způsoby, které jste si ani nedokázali představit. Pokud jste právě teď silnější a potřebujete silné a naléhavé kouzlo lásky, které by přivedlo zpět vaše laskavé kontaktování Dr. Sunny, právě teď je jediná odpověď, jak obnovit váš rozpadlý vztah nebo manželství. drsunnydsolution1@gmail.com nebo Whatsapp ho na +2348082943805. Děkuji.
  107. Autor: Julie Rylková, Dne: 18. 11. 2021
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat na otázku ohledně barevných nedioptrických čoček. Moje přírodní barva očí je zelenomodrožlutá a koupila jsem si světle hnědé čočky.Hnědá barva perfektně překryla oko a moc se mi to líbí. Jsem s tím spokojená. Problém ale nastal pří nasazování.Oko mě začalo pálit a hrozně slzet, pak ale pálení přestalo. Čočky úplně v pohodě byly v oku, ale UJÍŽDĚLY různými směry po duhovce nahoru a dolu. Vůbec nevím čím by to mohlo být. Mohli byste prosím poradit? Děkuji:)
  108. Autor: Lenka, Dne: 13. 10. 2021
    Dobrý den dcera používá čočky avaira už dlouho a teď ji pálí při nasazení čočky oko může si kapnout do očí oční kapky děkuji
  109. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 20. 8. 2020
    Dobrý den, dioptrie kontaktních čoček se nemusí shodovat s dioptriemi pro brýle. Volba vyšších dioptrií může pravděpodobně způsobovat Vaše problémy s rozmazaným viděním. Doporučuji vyhledat kontaktologa, který Vám vybere vhodný model kontaktních čoček, zvolí odpovídající hodnoty, zkontroluje jeho usazení na rohovce a ověří si, že je všechno v pořádku a jste s výběrem spokojená. S pozdravem Jana.
  110. Autor: Andrea, Dne: 1. 4. 2020
    Dobrý den, dnes jsem poprvé vyzkoušela čočky místo brýlí.Sedly mi dobře, nejsou nepohodlné, ale vidím rozmazaně.Koupila jsem si 1.25, jak mám z Optiky naměřeno u obou očí stejně, přesto vidím rozmazaně a vidím lépe přes brýle kde mám 0,75 na každé oko.
  111. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 18. 10. 2018
    Dobrý den, Patriku, bohužel bez měření a vyšetření nedokážu určit, v čem by mohl být problém. Doporučuji navštívit kontaktologa, který s Vámi kontaktní čočky vybíral. Je nutné zkontrolovat jejich usazení, zjistit jestli není problém na oku, zkontrolovat si výslednou ostrost atd. Samozřejmě může problémy vyvolávat i nevhodný model kontaktních čoček. Mějte se hezky, Jana
  112. Autor: Patrik Kuchta, Dne: 31. 1. 2018
    dobry den chci se zeptat cim to je .. mam cocky obe stejne ale vzdy mi vadi jen v pravem oku. trochu svedi a pali. nevim cim to je ze jen v pravem oku mi dela problem.o levem oku ani nevim .. nevite cim to muze byt? mam top vue for astigmatism
  113. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 16. 5. 2017
    Dobrý den, Michaelo, máte pravdu, že je důležité dávat pozor při aplikaci make-upu, aby nedocházelo k ušpinění kontaktní čočky. Mlžení kontaktních může být způsobeno např. i nevhodně zvolenými dioptriemi pro kontaktní čočky. Doporučuji proto vyhledat kontaktologa, který oči překontroluje, zjistí si aktuální dioptrickou hodnotu a zjistí možnou příčinu. Bohužel bez vyšetření nedokážu poradit více. S pozdravem Jana
  114. Autor: Michaela, Dne: 13. 5. 2017
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nosím čočky už dlouho, a zrovna čočky air optix už mám po několikáte, a teprve až s poslední objednanou várkou se mi začalo stávat, že se mi začali mlžit, ale pouze pokud se nalíčím, chápu že je to spojené s tím že řasenka se dostane do oka a tam se přilepí na tu čočku a ta se zamlží, ale nikdy mi to tyto čočky nedělali, dělali mi to jednou Avacue True, ale po změně značky čoček se mi to již nedělo, řašenku a všechno používám pořád stejné. A příjde mi divné, že mi to začalo dělat až teď když tyto čočky používám již déle.
  115. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 20. 2. 2017
    Dobrý den, Jakube, pokud máte pocit, že na blízko nevidíte ostře a oči namáháte, doporučuji vyhledat kontaktologa, který Vám kontaktní čočky vybíral. Záleží na více aspektech, které je nutné během výběru zohlednit. Jedná se např. o věk nositele, o to, zda jste používal brýle neustále, nebo jste si je často sundával. Zda nejsou hodnoty kontaktních čoček příliš silné. Zda máte zvolený vhodný typ kontaktních čoček atd. Je pravda, že je potřeba si zvykat i na vidění s kontaktními čočkami, protože se od vidění s brýlemi nepatrně liší. Doporučuji Váš problém prokonzultovat s odborníkem, se kterým jste kontaktní čočky řešil. Mějte se hezky, s pozdravem Jana
  116. Autor: Jakub, Dne: 16. 2. 2017
    Dobrý den, dnes jsem se vyzkoušel své prvni čočky, všechno je v pořádku na dálku krásně vidím, ale problem je v tom že se mi zhoršilo videní na blízko a stim nebyl problem je to normalni a zvyknu si a bude to v pořádku nebo bych stim mel neco delat dekuji.
  117. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 13. 2. 2017
    Dobrý den, Báro, neostrost na pravém oku může být způsobeno např. nevhodným typem kontaktních čoček nebo špatně zvolenými dioptriemi. Problém s neostrostí vnímáte do dálky i na blízko? U brýlí tento pocit nemáte? Rozmazání vnímáte neustále nebo pouze ve chvíli, kdy si zakryjete druhé oko? Doporučovala bych se obrátit na paní doktorku, která Vám s výběrem kontaktních čoček pomáhala. Bohužel nedokážu bez měření a vyšetření vyhodnotit, jestli by ve Vašem případě měly zvlhčující kapky vliv na zlepšení ostrosti pravého oka. Mějte se hezky, s pozdravem Jana.
  118. Autor: Bára H., Dne: 10. 2. 2017
    Dobrý den, po neúspěšném pokusu o nošení čoček před 2 lety jsem se před 2 dny odhodlala zkusit to znovu ovšem u jiné paní doktorky. Při zkoušce čoček v ordinaci bylo vše v pořádku, ale při včerejším a dnešním nošení se dostavil naprosto stejný problém, jako před dvěma lety. Levé oko je v pořádku, s čočkou vidím parádně, ale pravým okem s čočkou vidím rozmazaně. Napadlo mě, jestli čočka nemůže být jen špinavá, tak jsem jí momentálně už po 2. vyndala, omyla roztokem a znovu nasadila.. pořád stejné.. ale jakmile si přes zavřené oko trochu víc "přimáčknu" čočku na to oko, tak pak chvilku vidím hezky ostře, ale po pár sekundách se to opět rozostří.. Nevím, čím by to mohlo být způsobeno.. Chci se zeptat, jestli by třeba nepomohly umělé slzy, jestli to oko zkrátka není jen méně vlhké než to levé.. Čočkami to totiž být nemůže, jelikož je to jiný typ čoček než jsem zkoušela před 2 lety, ale problém zůstává stejný..
  119. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 5. 8. 2016
    Dobrý den, paní Aleno, bohužel bez vyšetření nedokážu určit, jestli se jedná o problém kontaktních čoček nebo problém horního víčka či např. rohovky, spojivky atd. Také pak záleží, jestli jste na něco alergická, především prach, pyl, roztoče. Nezměnila jste např. značku roztoku, kontaktních čoček nebo kosmetiku? Nezhoršila se Vám ostrost vidění? Pokud jste objednaná k lékaři až na konci měsíce, ale problémy jsou nesnesitelné, vyhledejte kontaktologa v oční optice, který by Vám poradil více. Zrak si nejen přeměří, ale i překontroluje. Mějte se hezky, s pozdravem Jana
  120. Autor: Alena, Dne: 4. 8. 2016
    Dobrý den, nosím kontaktní čočky cca 8 let. V poslední době mě jedno oko neustále svědí a tím pádem si ho třu.. Někdy mám pocit cizího tělesa v oku, proto ji vyndám - ale místo toho, aby to pomohlo je to ještě horší. Nasadila jsem si čočku zpátky do oka - a bolest zmizela. Bolest je spíš při mrkání, trochu řezavá. Přijde mi že je to způsobeno horním víčkem. Nevíte čím by to mohlo být? Jsem objednaná k lékaři, ale až na konci měsíce. Děkuji za jakoukoli radu.
  121. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 1. 8. 2016
    Dobrý den, pane Eduarde, pociťovaný diskomfort kontaktní čočky může mít více příčin. Mezi ně patří např. usazeniny, poškozená kontaktní čočka, ale i problémy s okem (v této souvislosti bych zmínila gigantopapilární konjuktivitidu). Přesnou příčinu bohužel na dálku bez měření a vyšetření nelze zjistit. Doporučuji proto navštívit kontaktologa, který Vám poradí více, aby byl komfort kontaktních čoček opět v pořádku. S pozdravem optometristka Jana
  122. Autor: Eduard, Dne: 31. 7. 2016
    Dobrý den, nosím měsíční kontaktní čočky, zhruba po týdnu mě začala řezat levá čočka a to pod horním víčkem, druhá čočka na pravém oku je bez problémů. Nevíte čím to může být způsobeno?
  123. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 24. 3. 2016
    Dobrý den, Kájo, pravděpodobně se bude jednat o nevhodně zvolený model barevných čoček. Takto na dálku nemohu určit přesně, proč se vám čočka v oku mačká. Doporučila bych vám navštívit očního specialistu, který se zabývá aplikacemi kontaktních čoček a požádat ho o kontrolu barevných čoček a případně o zkoušku jiného modelu.
  124. Autor: Kája, Dne: 17. 3. 2016
    Dobrý den , mám problém s nošením čoček... Jsou to ty crazy čočky.. S průměrem 17 mm, při nošení se mi mačkají v oku u vnitřního koutku.. A nedrží mi na místě..Kamarádkám se tento problém nedělá, prosím o radu.. Uz jsem zoufalá :(
  125. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 9. 6. 2015
    Dobrý den, Váš problém může souviset jak s nedostatkem slz, tak i s tím, že Vám přestal vyhovovat konkrétní typ kontaktních čoček. Doporučila bych Vám navštívit očního specialistu a spolu s ním na základě očního vyšetření vyzkoušet jiný typ torických kontaktních čoček. Bez očního vyšetření Vám bohužel nemohu více poradit.
  126. Autor: Petra, Dne: 8. 6. 2015
    Dobrý den, 3 roky nosím kont.čočoky Air optix (astigmatismus) měsíční, ted poslední měsíc problémy s palením a pocite sizého tělesa v oku. Poprvé, když mě oči pálili, zacala jsem nosit brýle a po 3 dnech ok.- Dr. mi poradila koupit zvlhčující kapky - Systance ultra. Mám prý suchou rohovku. Bohužel necítím zlepšení. Čočky nyní mohu nosit pouze 2 dny, pak musím mít brýle, Čočky, roztok,..nic jsem neměnila. Dá se to nějak léčit, nebo čočky nebudu moct nosit?
  127. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 20. 4. 2015
    Dobrý den, Tome. Váš problém může souviset s nevhodně zvoleným roztokem, pravděpodobněji ale s nevhodně zvolenými parametry kontaktních čoček. Doporučuji Vám navštívit kontaktologa, který v rámci očního vyšetření posoudí správnost usazení kontaktních čoček, které nosíte, přímo na očích, případně doporučí jiný typ kontaktních čoček. Zároveň zkontroluje stav Vašich očí, zda se zde nenachází nějaký jiný problém. Podle toho, co zde popisujete, se o gigantopapilární konjunktivitidu pravděpodobně nejedná. Takto na dálku a bez očního vyšetření Vám nemohu více poradit. S pozdravem, Magda
  128. Autor: Tom, Dne: 18. 4. 2015
    Dobrý den, mám takový problém, jsem nový nositel kontaktních čoček a bohužél jsem si nevšiml, že roztoky mají svou dobu použitelnosti už po prvním otevření. Půl roku nošení čoček poběhlo bezproblémově, ale jednou se mi stalo, že jsem měl po sundání čoček červené oči. Jakmile jsem zjistil, že i roztok se má používat jen po určitou dobu, tak jsem roztok vyhodil a koupil nový, nicméně dnes jsem nosil čočky (roztok pravidělně vyměnuji) a když si je nasadím, tak čočka začne ja jednom oku lehce štípat, tak to ale po 2 minutách přejde, čočky nosím celý den bez problémů (ale když se podívám do zrcadla, vidím, že v oku jsou červené žilky) , někdy se ale stane ,že mě v půlce nošení začnou trochu svědit. Když si je sundám , tak je oko červené, ale ráno už je oko v pořádku , je možné, že by se jednalo o gigantropapilární k. ? Docela nerad bych čočky přestal nosit, myslíte si, že by pohohla změna roztoku popř. jiné zakřivení čoček s vyšší prospustností pro kyslík ? Myslíte si, že by roztok mohl napáchat takovou paseku ? (zpočátku než jsem si uvědomil práci z roztokem, tak jsem používal roztok 6 měsíců na místo 3, čočky jsem čistil pravidelně, roztok nebyl po expiraci) Děkuji mnohokrát za odpověd
  129. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 15. 2. 2015
    Dobrý den, pravděpodobně se jedná o souhru více okolností. Váš problém může být způsoben nevhodně zvolenými dioptrickými hodnotami v kontaktních čočkách (i vzhledem k brýlím), volnou kontaktní čočkou nebo také tím, že nejste zvyklá číst s korekcí (tzn. i s brýlemi). V takovém případě nejsou oči navyklé na přirozenou námahu při čtení, což se může projevovat tak, jak zde popisujete. S pozdravem, optometriska Magda.
  130. Autor: seznam.mih, Dne: 11. 2. 2015
    Dobrý den Mám čočky Biofinity toric (texy přesněji je to značka z Grand optical a ty jsou prý stejný) . Nemám sice silný dioptrie, ale astigmatismus mám docela vysoký a mám takový docela podstatný problém. Pokud sleduji moje okolí na dálku a na nic zblízka se nesoustřeďuji, tak je vše v pořádku a o čočkách ani nevím. Problém nastává, když potřebuji číst nějaký text. Třeba o přestávce když si chci přečíst nějaké noviny. V tu chvíli začínám vidět blbě jak na blízko, tak i na dálku, ale za chvíli vidím na blízko dobře. Jakmile ale potřebuju zase sledovat vše okolo mě, tak najednou mám vše totálně rozmazané, rozházené, mám pocit, že podlahu mám až k bradě a vidím mnohem hůř, než kdybych ty čočky neměla. Optometrista mi sice říkal, že u tórických čoček je důležité, aby seděly na místě a když nesedí, tak je blbý pohled, ale ještě jsem nečetla o tom, že by se někomu zhoršil zrk při čtení na blízko. Cos tím? bez čoček a bez brýlí jinak na blízko vidím dobře. Jen s čočkami čím déle čtu, tím hůře vidím ...
  131. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 16. 1. 2015
    Dobrý den, příčin Vašeho problému může být vícero - nešetrné sundávání kontaktní čočky z oka, nevhodný typ kontaktní čočky nebo i nezvyk na dioptrické hodnoty kontaktních čoček v porovnání s brýlemi. Doporučila bych Vám znovu navštívit Vašeho očního specialistu a svůj problém s ním konzultovat. S pozdravem, Magda.
  132. Autor: Šárka, Dne: 15. 1. 2015
    Dobrý den, začala jsem nosit před 14 dny kontaktní čočky. Při nošení žádný problém nemám, ale když si večer čočky vyndám, vidím na pravé oko zamlženě, ale asi po půl hodině je zase vše v pořádku. Jaký by mohl být problém? Děkuji
  133. Autor: Marie, Dne: 9. 1. 2015
    Taky jsem měla takový problém, když jsem začala nosit čočky, oči mě strašně řezaly, štípaly, pálily a já nevím co ještě...je to asi o zvyku, pak jsem si koupila kapky do očí Ocutein Sensitive, po těch se mi ulevilo a po čase jsem si na čočky zvykla, teď je to parádní, lepší jak brýle.
  134. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 29. 7. 2014
    To Martin: Ještě taková poznámka - jak by se dal tedy halo efekt vyřešit. Mohlo by pomoci změnit typ kontaktních čoček na takový, který má širší optickou zónu. Vše ale po konzultaci se svým kontaktologem:) S pozdravem, Magda
  135. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 28. 7. 2014
    Dobrý den, podle toho, co popisujete, se pravděpodobně jedná o tzv. halo efekt. Je to optický jev, který souvisí s různou lámavostí paprsků ve středu a v periferii a projeví se s rozšířením zornice (světlý bod ale tmavé okolí). Běžně se s tím setkáváme u nositelů brýlí, čoček i u lidí po laserové refrakční chirurgii. Co se týče změny čoček na čočky kontinuální - na tuto optickou vadu by neměla žádný vliv. Čočky, které mohou být nasazeny i přes noc nekorigují optické vady o mnoho lépe než ty, co se musí na noc sundávat. Jejich výhodou je vyšší propustnost pro kyslík, díky čemuž je oko v noci kvalitně zásobeno kyslíkem i při zavřených víčkách. S pozdravem, optometristka Magda
  136. Autor: Martin, Dne: 26. 7. 2014
    Dobrý den, Mám čočky asi týden, jsou to Air Optix for astigmatism. Všechno v pořádku až na nošení v noci. Mám problém ten, že když je v místnosti šero až tma a jsou tam nějaké věci které svití tak se mi při dívaní se na ně dělá kolem taková žář. Např. v obývací místnosti je tma a přá dívaní se na televizi se mi pohled na ni trošku mlží a děla se zář. Nebo jsem byl někde venku kde byla ůplná tma a v dáli jsem viděl rozvícené světla v oknech tak se mi dělala zář při pohledu na ně. Když je ale v noci světla dost a tím pádem se mi zúží zornička tak se mi žář nedělá. Měl bych tedy zvolit čočky pro den a noc?
  137. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 30. 6. 2014
    Dobrý den, příčin Vašeho problému může být vícero. Je možné, že Vám přestal vyhovovat konkrétní typ kontaktních čoček (Air Optix Night and Day), zvlhčující složka na kontaktní čočce, roztok na čočky nebo by se mohlo jednat přímo o problém na oku. V každém případě bych Vám doporučila navštívit očního specialistu, se kterým svůj problém proberete a zkusíte najít vhodné řešení. S pozdravem. Magda
  138. Autor: Petr, Dne: 15. 6. 2014
    Dobrý den, nosím už asi deset let kontaktní čočky. Dříve jsem používal Air Optix Night and Day. Potom jsem přešel na Air Optix (ne pro nošení měsíc v kuse). Vždy jsem si čočky večer z očí vyndával a nebyl žádný problém. Nyní jsem opět přešel na Air Optix Night and Day a vždy po pár hodinách nošení se mi zhorší zrak. Jako bych měl najednou málo dioptrií, rozmazané vidění. Dioptrie mám u obou druhů čoček stejné. Děje se to až po několika hodinách nošení(cca 3-4hodiny). Prosím o radu čím by to mohlo být. Děkuji za odpověď.
  139. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 27. 5. 2014
    Dobrý den, máte pravdu, že je se jedná pořád o stejnou televizi. Problém by ale mohl být v tom, že při hraní playstation nejsou oči správně zvlhčovány slzami z důvodu nedostatečného mrkání. Doporučila bych Vám proto zkusit zvlhčující kapky do očí, které je možné kapat s měkkými kontaktními čočkami, nebo před hraním cíleně nasazovat brýle. S pozdravem. Magda
  140. Autor: David, Dne: 26. 5. 2014
    Dobrý den, Prosím chtěl bych se zeptat, jak je možné ze pri dívání se na televizi jsou čočky v pořádku, ale jakmile zapnu televizní hry playstation, oči me pálí a nedá se to vydržet a musim si nasadit brýle..? Je to přece pořad ta stejna televize
  141. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 11. 12. 2013
    To: Tomáš. Dobrý den. Jev, o kterém mluvíte, občas popisují klienti s nekorigovaným nebo nedostatečně vykorigovaným astigmatismem. Také se může jednat o nevhodně zvolený typ kontaktních čoček. Doporučila bych Vám návštěvu u očního specialisty, který znovu vyšetří Váš zrak, provede refrakci a zhodnotí, zda by nebylo vhodné vyzkoušet jiný typ kontaktních čoček nebo pozměnit dioptrickou hodnotu. S pozdravem Magda
  142. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 11. 12. 2013
    To: Ondřej Suchanek Dobrý den, možných příčin je více. Bohužel bez kontroly očí nemůžu poskytnout bližší informace. Mohlo by se jednat o gigantoapilární konjunktivitidu, zánět či o erozi rohovky. Doporučila bych Vám co nejdříve navštívit svého očního lékaře, který Vám sdělí přesnou příčinu. V některých případech je nutná i změna kontaktních čoček nebo roztoku, více Vám poradí oftalmolog. S pozdravem Magda
  143. Autor: Tomáš, Dne: 10. 12. 2013
    Dobrý den. Mám problém s tím, že když si nasadím kontaktní čočky, tak přes pravou čočku vidím špatně. Když se podívám do světla tak nevidím tečku, ale tečku ze které jdou 2 silné paprsky. Jeden nahoru a jeden dolu. Byl jsem s tímto problémem u specialistky a ta mi řekla že se s tímto problémem nesetkala a že netuší, co by to mohlo způsobovat. Čočky mám přesně vyměřené na mé vady. Díky za odpověd
  144. Autor: Ondřej Suchanek, Dne: 9. 12. 2013
    Dobry den, nosim 14-denni kont. čocky asi 3 měsice. Jakmile ted čocky sundam z oči, leve oko me řeže při zavirani vička. když je opět nasadim přestane řezat nevite cim to muže byt? Děkuji.
  145. Autor: Redakce-optometristka, Dne: 9. 10. 2013
    Dobrý den, je možné, že barvivo, které do kontaktní čočky proniklo může interagovat se strukturami oka. Záleží ale na jeho složení a složení slz, roztoku a typu materiálu čočky. Máte řasenku voděodolnou? Ta by se z kontaktní čočky odstraňovala velice obtížně, pravděpodobně by nepomohl ani peroxidový roztok, který dokáže čočku vyčistit velmi kvalitně. Obecně mohu říci, že látky, které nyní čočka obsahuje, pravděpodobně oku neprospívají. Pokud je nošení takovéto čočky, pro Vás bezproblémové, můžete ji nosit do té doby, než Vám přijde objednaná nová čočka. Pokud je Vám jakkoli nepohodlná, snažte se jí nepoužívat.
  146. Autor: Anežka, Dne: 8. 10. 2013
    Dobrý den, mám takový dotaz... S čočkami normálně problém nemívám (jen když jsou trochu starší, rychleji vysychají, ale to je myslím běžné). Dneska mi hodně slzely oči (namalovaná jsem byla jako vždy, linka a řasenka, a pak jsem se při pohledu do zrcátka lekla, protože jsem viděla takový červeno-narůžovělý okraj kolem duhovky. Hned jsem čočky vyndala a zjistila, že to není podrážděné oko, jak jsem původně myslela, ale že se mi nejspíš roztekly linky a obarvily mi čočky. Pořádně jsem ty čočky očistila roztokem, ale pořád mají ten barevný okraj... Je to hodně velký problém? A je možné, že to obarvené zmizí, když budou čočky v roztoku přes noc? mám už objednané nové, ale než mi přijdou, chtěla bych ještě mít tyto... Předem děkuji za odpověď
  147. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 22. 10. 2012
    Dobrý den, domnívám se, že by se mohlo jednat o zánět, ale nedokážu Vám sdělit podrobnější informace, jestli je problém s víčkem, rohovkou nebo spojivkou. Vždy je potřeba oko vyšetřit. Doporučovala bych Vám navštívit oftalmologa, který se na oko podívá a zjistí příčinu, proč se kontaktní čočky mlží a oko ráno bolí. Jestliže máte svého oblíbeného kontaktologa, můžete nejdříve navštívit jeho a ten Vám řekne, jestli je problém vážný a jestli je potřeba zajít i za očním lékařem. S pozdravem optometristka Jana
  148. Autor: petr, Dne: 15. 10. 2012
    Hezký večer. V poslední době se mi občas stává, že nastane období, třeba pár dnů, kdy se mi, zamlžuje levá čočka. Jako bych koukal přes vodu. Mnutí nepomáhá, když čočku sundám, vyčistím a znovu nasadím, stále se zamlžuje. Po chvíli to začně být nepříjemné. Jediné co nakonec pomůže, je prostě to vydržet. Strávit půl dne s nasazenou čočkou, přes kterou prakticky není vidět. Postupně se to během dne zlepší, až to třeba odezní úplně. Ale druhý den zase. Jindy se to třeba nestane vůbec. Nosím čočky už pět let, kupuju si měsíční, na noc dávám do roztoku a nikdy se mi nic takového nestávalo. Teď je to pár dnů, co mě ráno ve 4:00 vzbudila bolest v levém oku. Měl jsem ho celé zarudlé a při každém mrknutí mě v něm řízlo. Nevěděl jsem co s tím. V zoufalství jsem si nasadil čočku a bolest přešla. Když jsem si ji chtěl ale večer sundat, bolest znovu přišla. Došlo mi že mám nejspíš něco zevnitř na víčku. Zkoušel jsem to vypláchnout Visinem, ale marně. Pár dní jsem měl levou čočku i v noci, aby to nebolelo. Když jsem dneska otočil víčko naruby, byly tam dvě červené bouličky. Teď jsem si našel na internetu, že by to mohlo být ječné nebo vlčí zrno. To by doufám, naštěstí mělo samo zmizet. Je možné že by to způsobovalo i to zamlžování levé čočky. Pohled přes vodu. To mi začalo někdy na začátku léta. A ječné zrno, tak dlouho netrvá. To se mi muselo objevit až teď. Co by tedy mohlo způsobovat to zamlžování. Jen na levém oku. Prosím moc o pomoc a radu. Jsem fotograf, takže jsem hodně používal levé oko, při pohledu do hledáčku a teď je pro mě nezvyk používat pravé, když půl dne s levým nevidím díky moc Petr M.
  149. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 24. 9. 2012
    Dobrý den, pokud slzí jen jedno oko může se jednat o zánět nebo problém s víčky a odvodnými slznými cestami. Pokud se Váš problém nezlepšil, doporučovala bych Vám navštívit oftalmologa, který oko vyšetří a zjistí možnou příčinu. Pokud by Vám roztok nebo kontaktní čočky přestaly vyhovovat, objeví se slzení pravděpodobně na obou očích. Také zkuste vypozorovat, jestli pociťujete při nasazení kontaktní čočky diskomfort (řezání, pocit cizího tělíska v oku, červenání atd.) S pozdravem optometristka Jana
  150. Autor: Lucie, Dne: 14. 9. 2012
    Dobrý den, nosím čočky už asi dva roky absolutně bez problémů. Stejná značka čoček i roztoku. Poslední dva týdny se mi stává že levé oko mi slzí a to celý den. Vezmu si brýle, aby si oko odpočinulo. Vezmu si zase čočky třeba po jednom či dvou dnech a začne zase slzet. Nedře mi ta čočka oko a tím to je??? Starou čočkou to není, dnes jsem měnila a zase slzí. Děkuji za odpověď.
  151. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 30. 8. 2012
    Dobrý den, kontinuální režim nošení není vhodný pro všechny uživatele kontaktních čoček a problémy se mohou dostavit až po určité době nošení. Pokud máte stejný typ kontaktních čoček, který dříve nepůsobil problémy (a dodržoval jste měsíční výměnu) a jste si jistý, že nemáte zánět, doporučovala bych každý den kontaktní čočky z oka vytáhnout, důkladně je promnout v dlani s roztokem bříškem prstu po dobu 15s z jedné i z druhé strany, poté opláchnout roztokem a následně je uložit do pouzdra s roztokem. Nemusíte se bát, že kontaktní čočku poškodíte. Pokud se budou kontaktní čočky zamlžovat dále, navštivte kontaktologa, který na základě vyšetření najde příčinu zamlžování. S pozdravem optometristka Jana
  152. Autor: Pepek, Dne: 16. 8. 2012
    Zapomněl jsem jednu informaci ty čočky jsou měsíční.
  153. Autor: Pepek, Dne: 16. 8. 2012
    Dobrý den , nosim čočky asi 4 měsíce , mam je na den i na noc první 3 měsíce sem je nosil úplně v pohodě ,vstal jsem s postele umyl jsem si oči a šel jsem do školy , ale poslední měsíc když si je nasadim a mam je třeba před 2 dněma rozbalený tak se mi zamlží v oku. Když vstanu tak se mi taky zamlží nevim co stím prosil bych o radu děkuji Pepek
  154. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 23. 7. 2012
    Dobrý den, pokud se Vám kontaktní čočka na levém oku zamlžuje, doporučila bych Vám důkladněji kontaktní čočky večer vyčistit. Nejdříve vyzkoušejte mechanické promnutí, kdy nakapete roztok do dlaně a promnete kontaktní čočku bříškem prstu, jak je popsáno v předešlých komentářích. Vhodné je vyzkoušet i peroxidový roztok AoSept, který kontaktní čočky nejdokonaleji vyčistí (je potřeba důkladně pročíst příbalový leták o jeho používání). Stálo by za úvahu také popřemýšlet, jestli nedošlo např. ke změně roztoku, kapek, kontaktních čoček a celkovým projevům. Pokud se zamlžení nezlepší, doporučuji navštívit kontaktologa, který zjistí možnou příčinu a poradí konkrétně, jak dál postupovat. Mějte se hezky, s pozdravem Jana
  155. Autor: martin, Dne: 19. 7. 2012
    Dobrý den, potřeboval bych poradit. Nosím čočky už asi pět let. Po celou dobu používám měsíční čočky, které nosím přes den a na noc ukládám do roztoku. Mám sice oční pylovou alergii, ale ta mi nikdy vážnější problémy nezpůsobovala a navíc teď už je po mé pylové sezóně. V poslední době se mi stalo, že jsem si ráno vzal čočky a za pár hodin se mi zamlželo levé oko. Když jsem čočku vyndal byl na ní jakýsi "plivanec" slizu. A i když jsem ho odstranil a vzal si čočku znovu, za chvíli jsem zase špatně viděl. Zvláštní je, že se mi to stávalo každý den a jen u levého oka. Po týdnu jsem si radši vzal novou levou čočku a problém ustal na pár dní. Teď se to pomalu vrací zase. Sliz zatím není tak patrný, ale zamlžuje se mi levé oko. Nevím, jestli jsem to dobře popsal, ale chtěl bych poprosit o nějakou radu. Děkuji moc.
  156. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 14. 6. 2012
    Dobrý den, podle toho, co popisujete se může jednat např. o nevhodně zvolené dioptrie nebo o nevhodně zvolenou kontaktní čočku. V každém případě bych Vám doporučila navštívit kontaktologa, který na základě měření a vyšetření najde příčinu, proč jsou Vám kontaktní čočky nepříjemné. Mějte se hezky, s pozdravem Jana
  157. Autor: Karol, Dne: 11. 6. 2012
    Dobrý den, už skoro druhým rokem nosím čočky, nejprve to byly jednodenní, poté jsem přešla na 14denní ale později jsem s nimi začala mít problémy, hned po nasazení mě v čočkách bolely oči a cítila jsem únavu. Začala jsem tedy zkoušet další a další čočky (i měsíční), ale u všech to bylo stejné. Zkoušela jsem i změnu roztoku, nijak moc mi to nepomohlo. Nyní jsem zkusila přejít zpět na jednodenní, které jsem měla na začátku a problém setrvává. Už vážně nevím co mám dělat, brýle nosit nechci. Je možné, že čočky nemůžu nosit vůbec? Děkuji za radu.
  158. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 10. 4. 2012
    Dobrý den, každá kontaktní čočka používáním mění své vlastnosti. Pokud se Vám zdá, že není taková jako na začátku, ale nemáte s ní žádné problémy (vidíte ostře, nezamlžuje se, je Vám pohodlná atd.), nemusíte se znepokojovat. Příčiny mohou být různé, od nevhodné kombinace roztoků na kontaktní čočky i očních kapek po složení slz. Mějte se hezky, s pozdravem Jana
  159. Autor: Ilca, Dne: 6. 4. 2012
    Dobrý den, nosím měsíční kontaktní čočky a časem se mi stalo, že zešešly. Poradíte mi, čím by to mohlo být? Děkuji
  160. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 21. 2. 2012
    Dobrý den, doporučila bych Vám každý den kontaktní čočky po vyjmutí z oka důkladně mechanicky vyčistit. Stačí si do dlaně nakapat pár kapiček čistícího roztoku a kontaktní čočku promnout bříškem prstu (od centra směrem k okraji). Nebojte se na kontaktní čočku přitlačit; pokud budete dávat pozor na nehty, kontaktní čočku nepoškodíte. Pokud jste vypozorovala, že se kontaktní čočky mlží až po vícedenním užívání, můžete vyzkoušet zkrácení doby výměny (tzn. jednodenní nebo 14ti denní variantu). Mějte se hezky, s pozdravem Jana
  161. Autor: Maja, Dne: 10. 2. 2012
    Dobrý den, mám problém se "zabělováním" čoček, oční specialista mi řekl, že je to způsobeno složením slz a produkcí slzných žláz, a vyfasovala jsem peroxidový roztok s katalyzátorem, že prý to pomůže. Nepomohlo. Čočky se zabělují dál, nyní chci přejít z měsíčních na 14-denní, ale chtěla bych se zeptat, zda se tomu nedá určitým typem čoček třeba více předejít? Používám čočky asi rok a zatím stále zkouším, pokaždé jiné. Dá se proti tomu zabělení bojovat ještě jinak, než peroxidovým roztokem, který nepomáhá? Předem moc děkuji za odpověď.
  162. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 23. 1. 2012
    Dobrý den, neznám veškeré souvislosti a bez dodatečných informací Vám nedokážu poradit, čím by to mohlo být. Pokud máte po sundání kontaktních čoček opět problémy, navštivte očního specialistu. Mějte se, s pozdravem Jana
  163. Autor: Filip, Dne: 11. 1. 2012
    Zdravim , chcel by sa spytat , nosim crazy cocky nedioptricke, vsetko bolo bez problemu az na dnes , rano som vstal umyl sa a po chvily nasadil cocku do oka , mal som ju len par hodin max dve, a ked som si ju vybral tak teraz vydim na prave oko zahmleno / rozmazane , prosim Vas o radu ze o co asi ide Dakujem
  164. Autor: Redakce, Dne: 25. 10. 2010
    Dobrý den, děkujeme Vám za reakci. Co konkrétněji máte na mysli "příklady z praxe"? Určitě se zde může objevit článek na téma, které by Vás v tomto ohledu zajímalo.
  165. Autor: Ing.Hradecký Z., Dne: 18. 12. 2009
    ...ucelená informace. Děkuji! ...jen ještě možná by se hodily příklady z praxe.

Přidat komentář

Údaje označené * jsou povinné.


Přihlášení



Hlavní partner

Reklama

18. 10. 2018 - Redakce

PowerBanka jako dárek při nákupu 2 boxů Biotrue ONEday - s těmi vám nikdy nedojde šťáva.

20. 6. 2018 - Redakce

Ve vybraných optikách: K nákupu 2 balení Acuvue Oasys roztok Complete zdarma.

18. 6. 2018 - Redakce

Letní akce k DAILIES AquaComfort Plus: 5 dní nošení zdarma a dárek k prvnímu nákupu. Mapa zapojených optik v odkazu.

Zobrazit více novinek »

Zpravodaj Čočky.cz

Chcete dostávat pravidelně informace přímo do vaší emailové schánky? Přihlašte se k odběru zpravodaje cocky.cz.

Anketa

Jak často nosíte kontaktní čočky?

1-2x za týden 14 x
3-5x za týden 11 x
každý den 35 x

Celkem odpovědí: 60